Alexandru Drăghia, elev al Liceului „Mihai Viteazul” Caracal, admis la Harvard

Elev în clasa a XII-a, la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Alexandru Drăghia a fost admis la prestigioasa Universitate Harvard din SUA. 


După absolvirea liceului, Alexandru Drăghia, elev din Caracal, va duce numele României la una dintre cele mai cunoscute universităţi din lume. Acesta a fost admis să urmeze cursurile la Harvard. 

„Un nume și o amprentă vor rămâne înscrise pentru totdeauna in documentele unei universităţi de prestigiu. Elev al Liceului Teoretic ,,Mihai Viteazul” din Caracal, admis la Universitatea Harvard! Felicitări părinților, dascălilor, dar în primul rând ție, Alexandru Drăghia!”, este mesajul directorului Liceului „Mihai Viteazul”, Liviu Mitroi. 

Alexandru Drăghia este delegtul României la ONU, pentru a reprezenta interesele a peste cinci milioane de tineri români la Națiunile Unite în cadrul lucrărilor Adunării Generale la New York, alături de Ana Maria Lăzăruc, din Iaşi.

Alexandru a pornit pe drumul diplomației și al relațiilor internaționale de la vârsta de 16 ani. Pasionat fiind de drepturile copiilor și tinerilor, în special cel de a participa la procesul de luare a deciziilor care îi privesc, acesta a dezvoltat și s-a implicat în numeroase proiecte naționale și internaționale menite să aducă nevoile tinerilor în atenția decidenților. Printre interesele sale se numără drepturile omului, educația incluzivă și de calitate, dar și problematica securității internaționale. Prioritățile pentru mandatul său ca Delegat de Tineret al României la ONU se consolidează în jurul celui de-al patrulea Obiectiv pentru Dezvoltare Durabilă - Educație Incluzivă și de Calitate -, dar și în jurul implicării active a tuturor tinerilor, îndeosebi cei din comunități izolate sau dezavantajate, în procesul de luare a deciziilor.