Marius Oprescu: În perioada următoare, lista finală cu localităţile din judeţul Olt, beneficiare ale Programului „Anghel Saligny”, va fi publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, spune că lista finală cu localităţile din judeţ care vor beneficia de finanţare prin Programul „Anghel Saligny” va fi publicată, în următoarele săptămâni.

Oprescu spune că deja proiectele sunt în evaluare, arătât că există o întârziere generată de negocierile din Coaliţie cu privire la indicatorii pe baza cărora se fac alocările din program.

„În perioada următoare, probabil că în maximum o lună, lista finală cu localităţile din judeţul Olt, beneficiare ale Programului „Anghel Saligny”, va fi publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării. Deja au început evaluările. S-au întârziat lucrurile pentru că, în cadrul Coaliţiei, nu s-au înţeles de la început pe indicatorii după care se vor aloca sumele către judeţe. Ştiţi foarte bine că aceşti indicatori au suferit modificări, de-a lungul timpului. Sunt trei partide şi fiecare încearcă să stabiliească indicatori, în funcţie de cum îi convine mai bine”,
a declarat Marius Oprescu.

El a mai declarat că printre modificările aduse se numără introducerea pe lista de eligibilitate şi a localităţilor mai mici.

„S-au finalizat aceste lucruri, în cadrul Ministerului, au avut loc nişte modificări la program, în sensul că s-au pus limite superioare astfel încât să nu treacă proiecte foarte mari, ca să ajungă banii pentru cât mai multe localităţi. De asemenea, au dispărut anumite reguli, una dintre ele este că localităţile sub 2.000 de locuitori să fie şi ele eligibile pentru canalizare”, a  conchis Marius Oprescu.