Ginecologii slătineni constată că fetiţele se maturizează la o vârstă fragedă. Ei pun totul pe alimentaţie

Medicii de la SJU Slatina au constatat în ultima perioadă modificări importante privind sănătatea aparatului genital feminin. Astfel, fetiţele au prima menstruaţie la o vârstă tot mai fragedă, acest lucru generând şi boli ale aparatului genital chiar din adolescenţă. Medicii slătineni pun totul pe alimentaţie şi campaniile media agresive.

Ginecologii slătineni sunt nevoiţi să constate un fenomen tot mai des întâlnit. Fetiţele se maturizează mult mai repede, iar ele au prima menstruaţie la 10-11 ani.
Noul şef de pe Secţia de Obstetrică-Ginecologie II, medicul Adela Manta, a declarat că aceste modificări hormonale apar din cauza programelor TV tot mai agresive, la care copii au acces de foarte mici.

 

„Fetele noastre au prima menstruaţie de la opt-zece ani şi fac fibroame foarte devreme. Acest lucru se întâmplă din cauza hiperexcitaţiei, generată de violenţa şi sexul de la televizor. Toţi hormonii sunt controlaţi neurologic. Chiar şi desenele sunt cu sex. A scăzut foarte mult vârsta la care fetele au menstră. Înainte, menstruaţia apărea la 13-14 ani, acum a scăzut la 10-11 ani”, a spus medicul Adela Manta.


Or această maturizare mult mai devreme a organismului duce, în timp, la apariţia de chisturi sau chiar fibroame încă din adolescenţă.

 

„Apariţia menstruaţiei la o vârstă foarte fragedă are un impact asupra acestor fetiţe. Din punct de vedere fizic, fetele nu mai cresc în înălţime şi devin stresate. Au o copilărie mai scurtă, maturizarea intervine rapidă. Fetele sunt aduse la doctor, pentru că apar chisturile de ovar. Am avut fetiţă de 16 ani care avea un chist de 10-11 centimetri, ea fiind operată. Cea mai tânără femei văzută de mine cu fibrom necomplicat are 21 de ani. Acum 20-25 de ani aceste lucruri nu se întâmplau, iar fibromul apărea în perioada de declin, între perioada fertilă şi infertilă, între 40-50 de ani. Cauza apariţiei fibromului este secreţia mare de estrogen”, a adăugat Manta.


Medicul slătinean este convins că această boală apare la femeile foarte tinere şi din cauza alimentaţiei deficitare, fiind incriminat puiul stimulat cu hormoni din ferme.