„Fantezie în bucătărie”, concurs de gătit al elevilor de la Liceul „Petre S. Aurelian” (FOTO)

Aproximativ 200 de elevi ai Liceului Tehnologic „Petre S. Aurelian” şi-au demonstrat măiestria în bucătărie, în cadrul unui concurs desfăşurat în cadrul proiectului „Fantezie în bucătărie”.

 Evenimentul s-a desfăşurat, joi, în sala de festivităţi a liceului slătinean, în prezenţa unor invitaţi de marcă printre care primarul Emil Moţ şi inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete.

Directorul liceului, Sorina Nicolescu, a explicat că farfuriile cu preparatele copiilor sunt jurizate şi punctate.

„Evenimentul organizat astăzi demonstrează că gătitul a devenit un hoobi pentru copii, depășind stadiul de povară, și ajută la atât la socializare, cât și la îmbunătățirea serviciilor oferite de școala noastră prin realizarea de plating-uri, prin care copiii și-au demonstrat toată fantezia și creativitatea. Acestea vor fi jurizate, iar copiii vor fi premiați, lucru foarte important pentru ei, de altfel. Vor demonstra astfel că au dobândit abilități în cadrul orelor de curs de practică.

Sunt prezenți în jur de vreo 200 de copii, organizați pe 30 de echipe, fiecare cu preparate culinare diferite, începând de la feluri de bază, aperitive și desert”, a declarat ea.


  • Foto „Fantezie în bucătărie”, concurs de gătit al elevilor de la Liceul „Petre S. Aurelian” (FOTO)
  • Foto „Fantezie în bucătărie”, concurs de gătit al elevilor de la Liceul „Petre S. Aurelian” (FOTO)
  • Foto „Fantezie în bucătărie”, concurs de gătit al elevilor de la Liceul „Petre S. Aurelian” (FOTO)


Proiectul educaţional „Fantezie în bucătărie” se desfăşoară de mai mulţi ani la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian”, intrând în tradiţia locală.

Specializarea turism și alimentație este printre cele mai căutate de absolvenţii de clasa a VIII-a din judeţ, adolescenţii având posibilitatea să-şi găsească de lucru încă din timpul studiilor.

„În general, clasele acestea de turism și alimentație sunt foarte căutate atât pentru clasele de liceu, cât și pentru clasele de profesională, unde avem mai multe calificări, printre care și brutari,ospătari, bucătari, cofetari. Acoperim foarte multe specializări”, a mai declarat Sorina Nicolescu.