„Creează-ţi viaţa la pozitiv...plus!”, proiect pentru îmbunătățirea stării tinerilor afectați de pandemia COVID-19

Asociația Educație și Cultură pentru Viitor, în parteneriat cu Liceul Tehnologic ”Petre S. Aurelian” și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Olt a câștigat finanțarea nerambursabilă din partea D.J.S.T. Olt pentru proiectul de tineret CREEAZĂ-ȚI VIAȚA LA POZITIV...PLUS! în cadrul căruia 20 de elevi de liceu, de la zi și seral, școală profesională și postliceală beneficiază de informare, consiliere, metode și tehnici de gestionare a emoțiilor și managementul stresului în vederea adaptării la noile condiții de învățare impuse de măsurile de restricție luate pentru prevenirea răspândirii și contaminării cu SARS-COV-2, indiferent de scenariul în care se află școala.

Proiectul CREEAZĂ-ȚI VIAȚA LA POZITIV...PLUS!, derulat în perioada 02.11.2020 – 22.11.2020, va contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a tinerilor afectați de efectele măsurilor luate pentru prevenirea infectării și combaterea răspândirii coronavirusului prin crearea echilibrului dintre minte, corp și suflet.

În acest sens sunt prevăzute următoarele activități non-formale derulate on-line:

1.Webinar structurat în două părți:

- Consilierea psiho-emoțională și gestionarea stresului prin:

  Identificarea factorilor de stres care afectează elevii în perioada pandemiei; 

  Managementul stresului în  perioadele de carantină și izolare impuse - măsuri de prevenire a infectării sau contaminării cu Coronavirus, dar și după acestea, în oricare scenariu de învățare în care s-ar afla elevii;

- Atelier de obținere a echilibrului corp -minte – suflet prin:

  Recunoașterea emoțiilor negative prezente în viața elevilor în perioada pandemiei;

  Identificarea resurselor interioare, proprii, ale elevilor, care conduc la o gândire pozitivă ce vine în sprijinul creșterii performanțelor școlare și a participării cu bucurie la viața școlară și socială;

  Metode și tehnici de gestionare a emoțiilor negative, de respirație corectă și profundă, de corectare a posturii corpului, de creștere a imunității organismului, de obținere a echilibrului minte – corp - suflet.

 2. Realizarea unui ghid de bune practici în consilierea psiho - emoțională a elevilor prin

promovarea bunelor practici și oferirea elevilor a unor metode și tehnici de gestionare a emoțiilor negative, a stresului, de creștere a imunității organismului, de obținere a echilibrului minte - corp – suflet, în timpul pandemiei, dar și după aceasta.

3. Ateliere de realizare materiale promovare gândire pozitivă și încredere în sine, de inițiere în practicile obținerii imunității organismului și a echilibrului minte- corp- suflet, de conectare cu natura în cadrul Clubului online POZITIV – PLUS înființat de elevii din grupul țintă, cu ajutorul tinerilor voluntari. 

Proiectul este cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt prin Programul de susținere a acțiunilor de tineret- P2/ Prioritatea: Promovarea educației pentru sănătate, prevenției și a unui mod de viață sănătos;/ Măsura indicativă: Promovarea de servicii de consiliere a tinerilor afectați psiho-emoțional în urmă măsurilor impuse de prevenire a răspândirii și contaminării SARS-COV-2./ Domeniul: Promovarea unui stil de viață sanătos.