Ziua Armatei Române, marcată şi la Slatina

 Ziua Armatei Române a fost marcată, marţi, şi la Slatina, în zona monumentului dedicat „Eroinei de pe Jiu”, Ecaterina Teodoroiu, situat la intrarea în municipiu dinspre Craiova.

La eveniment au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Slatina, dar şi ai celor mai importante instituţii din judeţ.

În fiecare an, pe 25 octombrie, sunt comemoraţi cei care, de-a lungul istoriei, au luptat pentru apărarea naţiunii şi a statului român. Este o zi a cinstirii memoriei eroilor noștri, care și-au sacrificat viața și care s-au dedicat apărării patriei.

„Astăzi este Ziua Armatei Române. Însă se cuvine ca astăzi să privim cu toții, cu respect și încredere, nu doar spre armata română, ci spre întreaga armată care activează pe teritoriul țării noastre. Căci alături de militarii noștri români, trupe americane, germane, franceze sau belgiene dislocate pe teritoriul țării noastre sunt gata oricând să intervină pentru apărarea României, dacă și când situația o va impune. Astăzi, soldații români se antrenează umăr la umăr cu soldați ai altor țări. Astăzi, drapelului României îi stau alături drapelele altor state, așa cum drapelul țării noastre a fluturat alături de drapelele altor state prin angajarea şi participarea militarilor români în teatrele de operațiuni şi misiuni ale NATO. România nu este singură! Armata română nu este singură! Suntem o țară membră NATO, suntem uniți, suntem solidari, suntem aliați, suntem frați! La bine și la rău! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis prefectul Florin Homorean.