VIDEO&FOTO. Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu

Atmosferă de meci de zile mari pe Stadionul din Caracal, în amintirea omului de fotbal Jane Niţulescu, fost preşedinte al echipelor Universitatea Craiova, FC Caracal sau Alro Slatina. Sute de oameni s-au aflat în tribună la evenimentul comemorativ, în cadrul căruia a fost ţinută o slujbă de sfinţire a stadionului care-i va purta numele. De asemenea, pe teren, într-o partidă de gală, au intrat componenţii echipei Craiova Maxima contra echipei Parlamentului României, care i-a avut ca invitaţi pe preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, antrenorul echipei CSM Slatina, Daniel Oprescu, campionul mondial de box, Lucian Bute, dar şi fostul fotbalist al Universităţii Craiova, Hristo Zlatinski.

Meci de gală la Caracal, în amintirea omului de fotbal Jane Niţulescu, trecut în nefiinţă în prima zi a anului 2024. Fostele glorii ale Universităţii Craiova au întâlnit într-un meci demonstrativ, Echipa Parlamentului României, din care face parte şi olteanul Adrian Chesnoiu, cel care a propus ca Stadionul din Caracal să-i poarte numele omului de fotbal Jane Niţulescu.

În tribună s-au aflat sute de oameni, iar atmosfera a fost cu adevărat una de meci de zile mari. Lovitura de începere a partidei a fost dată de nepotul lui Jane Niţulescu. Partia demonstrativă s-a încheiat cu victoria echipei Craiova Maxima, care s-a impus cu 5-3. Au marcat pentru Craiova Maxima Cârţu, Săndoi, Frăsineanu, Cristescu şi Mogoşanu, iar pentru echipa parlamentară Dumitrică, Chesnoiu şi Alexandru Stănescu.

Istoria sportului românesc a consemnat de-a lungul vremii numele celor ce au scris pagini memorabile, la care se raportează generații, cei pasionați ai sportului și, mai ales, performerii. Când timpul se măsoară în decenii, putem spune că numele rostit a făcut istorie.

Cel aniversat astăzi are două componene esențiale ale devenirii sale: este un patron spiritual, un protector al tinerilor ce și-au dorit să performeze în fotbal, și un nume reper al Clubului Universitatea Craiova. A fost președinte de Club timp de 40 de ani.  Ceea ce este remarcabil este parcursul său sportiv de la a fi campion cu Universitatea  Craiova  și a fi nume tutelar al acestui club.  Este o recunoaștere astăzi a valorii sale ca sportiv și președinte, personalitatea sa identificându-se cu Universitatea Craiova. A fost și a rămas un spirit iradiant desfășurându-și activitatea și la Caracal, dovedind fidelitate pentru spațiul sportului oltenesc.

Pasiunea pentru sport s-a răsfrânt nu numai asupra  destinului său, ci și al tinerilor cărora le-a descoperit talentul și i-a susținut cu implicare, aceștia confirmându-i peste timp valoarea intuiției sale și a harului de a identifica valori. Tinerii  au devenit membrii ai echipei naționale și au fost reperați de cluburi sportive importante de peste hotare.

 Campion cu Universiatea Craiova, președinte de club timp de 40 de ani, mentor pentru tinerii care au aspirat la statutul de jucător profesionist. Har și pasiune, devotament și fidelitate, în egală măsură un spirit elevat și modest.

Liga Profesionistă  de fotbal și Federația Română îi recunosc meritele în istoria sportului românesc. Și, adăugăm în final, că această implicare în destinul tinerilor sportivi și în istoria celor două Cluburi a fost fundamentată de calitatea esențială,cea de tată, mândru fiind de fiul său antreprenor. Este un PATER FAMILIAS  în multiplele sensuri ale expresiei consacrate.

Și am mai aminti două pasiuni ale sale: pescuitul și prietenia.  Pentru noi este și va fi Omul și Președintele Clubului de suflet iluminat de cele două culori care ne identifică în lumea sportului rege: alb-albastru”, a fost discursul prezentat de Emil Săndoi, în amintirea cellui ce a fost Jane Niţulescu.

 Craiova Maxima: Lung, Negrila, Ungureanu, Cartu, Sandoi  Cămătaru, Beldeanu, Donose, Mogoșanu, Grigore Ciupitu, Costel Nica,  Cristescu, Vancea, Frasineanu, Ad Popescu, Calafeteanu.

Echipa parlamentului: Adrian Chesnoiu - deputat, Gheorghe Nacov - deputat, Giureci Slobodan - deputat, Ionel Floroiu - deputat, Nicolae Georgescu - deputat, Silviu Macovei - deputat, Marius Humelnicu - senator, George Dumitrică- s. gen. adj. C. Dep., Emanoil Savin - fost senator, Stănescu Alexandru - fost deputat, Remus Munteanu - deputat.

 Stranieri (invitați) echipa parlamentului: Marius Oprescu - președinte CJ Olt, Lucian Bute - campion Mondial Box, Daniel Oprescu - antrenor CSM Slatina, Hristo Zlatinski- fost fotbalist Universitatea Craiova. 


  • Foto VIDEO&FOTO. Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu
  • Foto VIDEO&FOTO. Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu
  • Foto VIDEO&FOTO. Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu
  • Foto VIDEO&FOTO. Meci de gală pe stadionul din Caracal în memoria omului de fotbal Jane Niţulescu