VIDEO&FOTO. Concursul „Prietenii pompierilor” şi-a desemnat câştigătorii etapei judeţene

Elevii de gimnaziu de la LPS Slatina, Şcoala Gimnazială „George Poboran”Slatina, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, Școala Gimnazială Osica de Jos și Școala Gimnazială Pleșoiu au participat, astăzi, pe Stadionul „1 Mai” la concursul „Prietenii Pompierilor”.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab" al județului Olt şi  Inspectoratul Școlar Județean Olt au organizat, miercuri, 17 mai, la Stadionul „1 Mai” din Slatina, etapa județeană a concursului cu cercurile tehnico-aplicative de elevi ,,Prietenii Pompierilor”.

Concursul se înscrie în cadrul unui program educațional pentru elevi prin care se urmărește conștientizarea factorilor de risc care pot genera situații de urgență, implicarea individuală sau în echipă în acțiuni de prevenire, precum și modul de comportare în cazul unor situații de urgență.

Concursul „Prietenii pompierilor” se adresează elevilor din ciclul gimnazial (clasele V-VIII) și constă într-o probă scrisă (rezolvarea unui chestionar pentru verificarea cunoștințelor acumulate în domeniul situațiilor de urgență) și două probe practice ( proba de îndemânare - pista cu obstacole și proba ștafeta de 400 de metri, cu obstacole”, transmite purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.Participante la această întrecere au fost echipajele de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina, Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus, Școala Gimnazială Osica de Jos și Școala Gimnazială Pleșoiu.

Clasamentul final a fost următorul:

Locul I - Școala Gimnazială „George Poboran” Slatina

Locul II - Școala Gimnazială Osica de Jos

Locul III - Liceul Teoretic „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus.