Vama oltenească revine la Podul Olt, în cadrul Festivalului de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Când este programat evenimentul

Festivalului Naţional - Concurs de Umor „Oltenii &… Restu’ Lumii” se desfăşoară, la Slatina, la finalul acestei luni. 


Din motive tehnice, festivalul de la Slatina a fost amânat cu o săptămână, perioada de desfășurare devenind astfel 29 septembrie-1 octombrie 2023.

Vama oltenească revine în acest an, fiind organizată în zona Podului Olt de la intrarea în Slatina.

Şi în acest an, se vor desfăşura concursuri de creaţie literară, epigrame pe teme date şi caricatură. Nici acum nu va lipsi Târgul Meşterilor Populari.

Festivalul umoristic se va desfășura în Parcul Tineretului, unde vor fi amenajate standuri cu vânzare de produse de artizanat, ii autentice, coșuri împletite din nuiele şi vase ceramice.

Cele patru zile ale Festivalului vor fi pline de umor, organizatorii Consiliul Județean şi Primăria Slatina străduindu-se să ofere participanților o serie de evenimente: spectacole de muzică populară, de dansuri tradiționale, de umor, concursuri ad-hoc, lansări de carte, expoziții de caricatură și fotografie umoristică, meșteri populari, o paradă a portului popular, film, concursuri de epigrame, bancuri și altele de-ale umorului.

Prezentator al festivalului va fi actorul Nae Alexandru de la Teatrul de Comedie din Bucureşti.