Un şofer din Olt a demonstrat, în instanţă, că pe tronsonul unde Poliţia susţinea că e o limită de 50 km/h, limita era de 90 km/h

Un şofer din Olt a reuşit să-şi recupereze în instanţă permisul de conducere, ce îi fusese reţinut pentru depăşirea vitezei legale pe un tronson al drumului judeţean DJ 677, în comuna Slătioara. Şoferul a demonstrat că în zonă nu era limită de 50 km/h, aşa cum a susţinut poliţistul care l-a lăsat pieton, ci o limită de 90 km/h.

Evenimentul s-a petrecut în luna martie, anul acesta, pe noul pasaj de pe DJ 677, care trece peste Drumul Expres, la scurt timp după ce a fost dat în folosinţă.

Pasajul se află în administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), prin Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Slatina. Restul drumului este administrat de Consiliul Judeţean Olt, prin instituţiile din subordine.

Iulia Costinela Rădulescu, avocatul şoferului, a explicat că a solicitat Companiei de Drumuri să comunice în mod oficial, dacă pe tronsonul respectiv este vreo restricţie de viteză.

Răspunsul depus la dosarul deschis la Judecătoria Balş a fost că în zonă este, într-adevăr, o limitare de viteză, dar aceasta este 90 km/h şi nu 50 km/h, iar acolo nu sunt amplasate indicatoare.

„Pe drum judeţean DJ 677, pasajul de la Slătioara, după pasaj, clientul meu a fost oprit şi i s-a spus ca a depasit cu 53 km/h limită, ca ar fi limită de 50 km/h. Am facut adresa catre CNAIR, prin care am solicitat să ne spună dacă e limită de 50, dacă sunt indicatoare.  S-a răspuns că pe acel tronson, limita este de 90, nesemnalizată cu indicatoare de circulaţie”, a declarat avocata.

Astefl, instanţa a dispus anularea amenzii şi a dispus ca şoferul să-şi recupereze permisul de conducere. Decizia nu este definitivă, dar executorie, astfel că bărbatul şi-a recăpătat dreptul de a şofa.

„Solutia pe scurt: Admite plângerea . Dispune anularea procesului verbal de contravenţie seria POTX nr.0326138/21.03.2022 încheiat de intimată şi exonerează petentul de plata amenzii de 1305 lei. Dispune anularea măsurii privind suspendarea dreptului de a conduce. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în încheierea Judecătoriei Balş.