Un bărbat, din Balş, care are de executat trei ani de închisoare pentru furt pe teritoriul Franţei, depistat şi încarcerat

Un bărbat, din Balş, judeţul Olt, a fost încarcerat în Arestul IPJ Olt, fiind depistat pe data de 19 iunie, pe raza oraşului, pilţiştii punând astfel în executare un mandat european de arestare. Bărbatul are de ispăşit trei ani de închisoare pentru furturi comise pe teritoriul Franţei.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și cei ai Postului de Poliție Transporturi Feroviare Balș, din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt, au pus în executare, pe data de 19 iunie, un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franța, pe numele unui bărbat, în vârstă de 38 de ani, din orașul Balș, județul Olt.

Astfel, în urma activităților specifice, polițiștii l-au depistat pe bărbat, în orașul Balș, județul Olt, acesta fiind prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea sa pentru 24 de ore.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, iar în cursul zilei de 20 iunie 2024 va fi prezentat Curții de Apel Craiova în vederea dispunerii măsurilor legale.

Conform mandantului european de arestare, bărbatul este condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani, în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunilor de furturi agravate, participare la o asociere de infractori în vederea pregătirii unei infracțiuni, nejustificarea veniturilor sau a originii unui bun de către o persoană care are legături obișnuite cu autorul sau victima, transmite IPJ Olt.