Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Piteşti dat în trafic. De mâine dela ora 12.00, se poate circula între Valea Mare şi Coloneşti

Traficul rutier se deschide sâmbătă, la ora 12.00, pe Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, de la Valea Mare la Coloneşti, anunţă pe pagina sa de Facebook directorul CNAIR, Cristian Pistol.

 Directorul CNAIR a ţinut să precizeze că lucrările au fost finalizate cu şase luni înainte de termenul asumat prin contract.

 „Mâine, la ora 12.00, deschidem circulația pe încă un tronson al primului drum expres din România (Craiova - Pitești)! Lucrările pe cei 31,75 km ai tronsonului 3 (Valea Mare – Colonești) ai #DEx12 sunt finalizate cu 6 luni mai devreme față de termenul contractual. De mâine se va putea circula pe 71,6 km ai acestui drum expres, între Robănești și Coloneşti (cei 39,85 km ai Tronsonului 2, Robănești- Valea Mare au fost deschiși în totalitate în vara anului trecut). Asocierea SA&PE Construct SRL – SC. Spedition UMB SRL – SC. Tehnostrade SRL – SC. Consitrans SRL s-a mobilizat foarte bine și pe acest proiect pentru finalizarea căruia a avut la dispoziție 36 de luni și 782,45 milioane de lei, fără TVA (finanțare asigurată prin POIM)”, spune Pistol.

 Tronsonul 3 se va adăuga Tronsonului 2 (deschis în totalitate în vara anului trecut) și astfel se va putea circula, fără întrerupere, pe 71,6 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești, între Robănești și Colonești.

 Valoarea Tronsonului 3 al DEx12 (finanțat prin POIM) este de 782,45 milioane de lei (fără TVA).

 Termenul contractual de finalizare a acestui tronson era vara anului 2024, dar constructorul român a reușit să se mobilizeze foarte bine și să termine lucrările mai devreme.

 Același constructor român s-a mai angajat ca, până la sfârșitul anului 2024, să finalizeze lucrările și pe Tronsonul 4 pentru a putea deschide circulația și pe cei 31,82 km dintre Colonești și Pitești.

 Drumul Expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.