Trei copii din judeţul Olt, care au nevoie de intervenţii chirurgicale, primesc ajutoare de urgenţă de la Guvern

Guvernul a aprobat, la începutul lunii, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de peste 500.000 de lei pentru sprijinirea a 200 de familii şi persoane singure afectate de incendii, fenomene meteorolgice sau pobleme grave de sănătate. Dintre acestea, cinci cazuri au fost indentificate în judeţul Olt, suma alocată fiind de 23.000 de lei.

Patru familii şi o persoană singură din judeţul Olt beneficiază, în urma anchetelor sociale, de ajutoare de urgenţă, aprobate de Guvern la începutul lunii octombrie. Este vorba despre două familii care au solicitat sprijin financiar pentru a-şi reface casele distruse în urma unor incendii, dar şi despre alte trei cazuri care au nevoie de suport din cauza unor probleme medicale.

Potrivit datelor furnizate de AJPIS Olt, fondurile acordate pentru depăşirea unor probleme medicale vor ajunge la trei copii din judeţul Olt, grav bolnavi, care au nevoie de intervenţii chirurgicale.

Beneficiarii ajutoarelor de urgenţă au fost identificaţi în urma anchetelor sociale realizate de către Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale. Sumele sunt plătite din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi nu sunt supuse impozitării.