Tips & tricks pentru finisaje impecabile: care este cel mai bun adeziv pentru lemn şi cel mai durabil lac

Nu trebuie sa fii tamplar, ca sa poti gestiona – de unul singur – micile proiecte din gospodaria ta. Fie ca vrei sa montezi parchetul, fie ca vrei sa realizezi proiecte handmade, sa pregatesti mobila pentru gradina sau – pur si simplu – sa adaugi un plus de protectie lemnului din care este confectionat gardul sau ramele ferestrelor, vei avea nevoie de produse calitative pentru finisaje.

Cel mai bun adeziv pentru lemn si un lac durabil fac parte din arsenalul oricarui proprietar de locuinta. Iata, asadar, cum le alegi rapid si eficient.

Tipologia produselor
Atunci cand vorbim de adezivi, ai la dispozitie doua optiuni: produsele preparate din substante chimice sau cele naturale. Spre deosebire de aracet, prenandez si alte produse din aceasta categorie exista o categorie aparate, cu performante extroardinare. Este vorba de KLEIBERIT, sistemul de adezivi lipsiti de apa, poliuretanici monocomponenti. Se adapteaza cu usurinta la conditiile extreme si este un produs pe cat de eficient, pe atat de versatil in aplicare. Din aceeasi categorie profesionala face parte si lacul pentru lemn ZOBEL, un produs pe baza de apa, care are o buna capacitate de patrundere in porii lemnului. Nu emana miros, nu este toxic sau daunator, se aplica si se usuca rapid. Iata, asadar, doua produse de baza!

Clasa de rezistenta la umiditate a adezivilor
Un criteriu esential, atunci cand cumperi adezivi, este clasa de rezistenta la umiditate. Ea se masoara in indicativi care variaza de la D1 la D4, unde D1 se refera la adezivi utilizati exclusiv in mediul interior, pentru ca nu permit expunerea la umezeala si D4 se refera la adezivi ce fac fata cu brio unui nivel ridicat de umiditate. Daca in categoria D1 intra adezivii comerciali, folositi pentru produsele din lemn din incaperi precum dormitoare sau sufragerii, categoria D4 consemneaza acea tipologie a adezivilor care se foloseste in bai sau bucatarii, pentru lemn stratificat, masiv si in zone unde predomina condensul. Mai sunt si categoriile D2 sau D3. Adezivii D2 se pot folosi si pentru lemn de esenta tare, cu umiditate foarte redusa.

Elasticitatea lacurilor pentru finisajul lemnului

Un aspect esential, atunci cand achizitionezi lacuri pentru lemn, este elasticitatea. Lemnul este un material cu o activitate respiratorie intensa, cauzata de absorbtia si emanatia de umiditate. Exista anumite lacuri care impiedica acest proces natural, cauzandu-se astfel fisuri si deteriorari in pelicula protectoare. Astfel, este foarte important ca produsul ales sa permita o elasticitate ridicata si sa faca fata cu brio miscarilor externe de umflare si contractie. De exemplu, lacurile ZOBEL sunt cunoscute si apreciate din acest motiv. Chiar si intr-un mediu preponderent umed sau geros, stratul acoperitor final ramane intact si nu isi pierde din aderenta. Elasticitatea ridicata este un atuu esential pe care il confera gama lacurilor profesionale.

La Klebrom.ro gasesti cel mai bun lac pentru lemn si adezivi cu o performanta garantata


Daca vrei sa iti duci cu succes la indeplinire proiectele, atunci merita sa colaborezi cu Klebrom.ro. Vei gasi aici nu doar cel mai bun lac pentru lemn, ci si cea mai performanta gama de adezivi.

Klebrom.ro este unic reprezentant in Romania al celor mai mari branduri internationale de finisaje interioare si exterioare. Ai garantia calitatii, la un pret cat se poate de avantajos pentru astfel de produse profesionale. Chiar merita!

Date de contact:
Tel: 0268/ 411 367
E-mail: office@klebrom.ro