Spitalul Slatina, măsuri pentru limitarea răspândirii gripei. Accesul aparţinătorilor, interzis pe toate secţiile de Terapie Intensivă şi Chirurgie, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hematologie şi Boli Infecţioase, limitat pe celelalte secţii

Odată cu instituirea stării de alertă epidemiologică, SJU Slatina vine cu măsuri pentru limitarea răspândirii girpei la nivelul celei mai mari unităţi cu paturi din judeţ. 


Astfel, începând cu data de 2 februarie, a fost interzis accesului persoanelor din afara spitalului în secțiile ATI, Terapie intensivă Neonatologie, Pediatrie, Terapie intensivă Coronarieni, Terapie acută Neurologie, Oncologie, Hematologie, secțiile chirurgicale, Boli Infecțioase.

„S-a luat măsura limitării numărului de vizitatori la un pacient și scurtarea duratei vizitei (sub 10 min). Se permite accesul unui singur aparținător/ vizitator/ pacient, nu mai mult de 2 vizitatori în același timp în salon. Accesul aparținătorilor în secție se va face cu purtarea obligatorie a echipamentului de protecție individuală. La intrarea și ieșirea din secție aparținătorii/ vizitatorii se vor dezinfecta pe mâini cu soluții hidroalcoolice aflate la intrarea în secție. Interzicerea accesului aparținătorilor cu afecțiuni respiratorii vizibile clinic”, se arată într-un comunicat remis de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Programul de vizită a pacienților internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, valabil pentru secțiile unde nu este restricționat accesul vizitatorilor, este cuprins în intervalele orare:

Luni-vineri 13.30 – 17.30.

Sâmbătă-duminică: 11.00 – 17.00.

„În vederea limitării îmbolnăvirilor, recomandăm purtarea măștii de protecție de către toți vizitatorii, încă de la intrarea în unitatea sanitară”, mai precizează conducerea SJU Slatina.