Spitalele şi primăriile, printre beneficiarii Legii PSD care prevede plafonarea preţului la energie. Iancu: Sperăm ca săptămâna viitoare să fie promulgată

Legea plafonării preţului la energie, iniţiată de PSD, vizează şi spitalele, primăriile şi alte instituţii ale statului, pe lângă cetăţenii de rând.


Prezent la emisiunea „Reporter 24”, deputatul PSD Olt Marius Iancu a declarat că, cel mai probabil, legea va ajunge la promulgare săptămâna viitoare.

„Avem în Parlament, Legea plafonării preţului la energie – la gaze, la combustibil pentru încălzire. Este pe un circuit de urgenţă, s-a reuşit lucrul acesta în birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Sperăm ca săptămâna aceasta să treacă şi să plece la promulgat, iar undeva săptămâna viitoare să fie promulgată”, a declarat Iancu.

Potrivit parlamentarului, legea a fost modificată astfel că pe lista beneficiarilor au fost introduse şi primăriile şi spitalele.

„S-a reuşit să avem o majoritate, s-a găsit înţelegere, s-au depus şi amendamente care vizează spitalele şi primăriile. Iniţial, acestea nu erau cuprinse în lege. Sperăm să fie o lege bună şi să fie pusă cât mai repede în aplicare, pentru că nu se mai poate”, a explicat Marius Iancu.

Scumpiri fără precedent ale preţului energiei sunt preconizate pentru această iarnă. Preţul metrului cub de gaze naturale creşte de patru ori.

„Şi eu am înţeles că preţul gazului se va duce undeva la opt lei metrul cub – acum este 1,8 lei. Ştim că avem trei milioane de pensionari cu 1.600 lei pensie, încă 1,5 milioane care au 1.000 lei pensie. Oamenii sunt îngroziţi de ceea ce o să-i aştepte, în perioada următoare. Dacă nu facem ceva, nu vor reuşi să-şi acopere cheltuielile pentru încălzire”, a conchis Iancu.