GALERIE FOTO. Spectacol fotbalistic pe „Metalurgistul”. FCSB este câştigătoarea ediţiei a II-a a Memorialului „Eugen Stanciu”

Cel mai mare turneu organizat la Slatina, dedicat fotbalului juvenil, s-a disputat în week-end pe Stadionul „Metalurgistul”. A doua ediţie a Memorialului „Eugen Stanciu” a reunit echipe valoroase din ţară, competiţia fiind rezervată jucătorilor Under 11. Turneul a fost câştigat de FCSB, echipă ce a oferit şi numele celui mai bun jucător al întrecerilor fotbalistice.

Direcţia pentru Sport Olt a organizat, în parteneriat cu AJF Olt şi Athletic Slatina, cu sprijinul Consiliului Judeţean Olt şi al Primăriei Slatina, în week-end, pe Stadionul „Metalurgistul”, cea de-a doua ediţie a Memorialului „Eugen Stanciu”. Competiţia rezervată jucătorilor Under 11 a reunit echipele Dinamo Bucureşti, Zimbru Chişinău, Academia Viitorul Argeş, Academia de Fotbal Danuţ Coman, I Sport Râmnicu Vâlcea, Athletic Slatina, Fotbal Club FCSB şi Luceafărul Drobeta Turnu Severin.

După meciurile din grupe, s-au format două serii valorice. Primele patru clasate au evoluat în seria denumită sugestiv Champions League, iar celelalte patru în Europa League. Turenul a fost câştigat de Fotbal Club FCSB, care a învins cu 4-1, în finală, echipa Zimbru Chişinău. Athletic Slatina, câştigătoarea de anul trecut a turneului, a terminat competiţia pe locul patru, după ce a pierdut finala mică, scor 0-1, cu Luceafărul Severin.

Premii speciale acordate celor mai buni jucători

Câştigătoarea Memorialului „Eugen Stanciu” a primit trofeul, două mingi de fotbal, medalii şi un echipament complet de joc. De asemenea, au fost premiaţi cei mai buni jucători ai turneului. Din seria Europa League, cel mai bun bun portar a fost Gabriel Grigorie (I Sport Râmnicu Vâlcea), golgheter Cristian Enăchioaia (Şcoala de Fotbal Dănuţ Coman), cel mai tehnic jucător a fost desemnat Octavian Becheanu (Dinamo Bucureşti), iar cea mai bună tânără speranţă Andrei Iosipescu (Viitorul Argeş). Golgheterul seriei Champions League a fost David Stoianov (Zimbru Chişinău), cel mai bun portar Rafael Bobocea (Luceafărul Severin), cel mai tehnic jucător Marius Mierlescu (Athletic Slatina), în timp ce Alexandru Bedeu, de la FCSB, a fost declarat cel mai bun jucător al turneului.

Clasament general

1.    Fotbal Club FCSB
2.    Zimbru Chişinău
3.    Luceafărul Drobeta Turnu Severin
4.    Athletic Slatina
5.    Şcoala de Fotbal Dănuţ Coman
6.    Dinamo Bucureşti
7.    Viitorul Argeş
8.    I Sport Râmnicu Vâlcea