Şoferul beat, care a accidentat mortal un biciclist, în Movileni, a fost reţinut

Slătineanul în vârstă de 63 de ani, care a spulberat un biciclist, pe raza localităţii Movileni, a fost reţinut 24 de ore. Acesta avea o alocoolemie de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Biciclistul în vârstă de 75 de ani a fost găsit, de către salvatori, blocat în parbrizul autoturismului, în stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacientul a fost declarat decedat.

În urma accidentului rutier din data de 19 iunie 2022, din comuna Movileni, județul Olt, în urma căruia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt transmite că şoferul a fost reţinut.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, au dispus reținerea pentru 24 de ore față de bărbatul, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Slatina, respectiv șoferul autoturismului”, transmite IPJ Olt.  

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca mâine, 20 iunie 2022, sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, cu propuneri legale.