S-a semnat contractul pentru fabrica de procesare a lânii, la Făgeţelu. Investiţie de peste 182 milioane lei

Contractul de finanţare pentru o fabrică de procesare a lânei în comuna olteană Făgeţelu a fost semnat, luni, la sediul Ministerului Economiei.


Investiţia depăşeşte 182 milioane de lei şi vizează construcția unei hale de producție în suprafață de 12.500 mp, şi a trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie

„Astăzi, 18 decembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare înregistrat în cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG nr. 959/2022 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind acordarea de granturi pentru investiții destinate industriei prelucrătoare, sesiunea 01.11.2022 – 16.12.2022, între Eco Partnersheep Insulation SRL și ministerul Economiei.

Investiția în valoare de 182.059.200 lei se va realiza în comuna Făgețelu, din județul Olt și va fi destinată construcției unei hale de producție în suprafață de 12.500 mp, a trei linii de spălare lână brută cu o capacitate unitară de 1t/ora/linie, care vor include și următoarele sub-capacități:

instalații de centrifugare pentru extragerea lanolinei;

2 linii de peletizare;

o stație de reciclare a apei și reintroducere în circuit;

2 linii automate de prelucrare și ambalare produse finite;

capacitate de producere a energiei prin panouri fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei”, se arată într-un comunicat remis de Ministerul Agriculturii.

Societatea care a obţinut finanţarea pentru noua fabrică din Olt, are o astfel de investiţie în judeţul Argeş, la Costeşti. Exportă foarte mult şi datorită cererii, a aplicat pentru acest proiect de la Făgeţelu.

Un astfel de proiect este binevenit pentru crescătorii de oi care, de acum încolo, vor avea unde să vândă lâna ovinelor, pe care, în prezent, cei mai mulţi o aruncă.