Reabilitarea străzii Oituz din Slatina, finalizată în luna septembrie, înainte de termen

Lucrările de reabilitare a străzii Oituz, artera care timp de decenii a preluat traficul greu din Slatina, vor fi finalizate în toamna acestui an, înainte de termen.


Viceprimarul Slatinei Gigi Vîlceleanu a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că municipalitatea a trebuit să aştepte demararea lucrărilor pe Oituz, până când s-a deschis traficul pe Drumul Expres şi după ce Compania de Apă a finalizat lucrările pe această arteră.

„În cazul străzii Oituz, a trebuit să aşteptăm deschiderea Drumului Expres pentru că tot traficul greu era deviat prin Slatina. Mai mult decât atât, ne aducem aminte că se mergea bară la bară atunci când traficul greu de pe Dealul Negru, spre Vâlcea, a fost deviat tot prin Slatina, pentru că au fost ceva lucrări. (...) Au mai intervenit şi lucrările Companiei de Apă care a schimbat conductele de apă şi de canal. Trebuiau făcute înainte, nu ne puteam apuca noi de lucrare şi CAO să spargă strada, după aceea. În plus, ca să lucrăm pe Varianta Oituz, trebuia să lăsăm liberă strada Tudor Vladimirescu, pe unde este devitat traficul rutier. Şi acolo au fost lucrări ale CAO. A trebuit să aşteptăm şi terminarea acestor lucrări, cu toate că noi am avut contractul semnat cu constructorul de anul trecut din luna martie. De abia acum am putut să începem”, a declarat Gigi Vîlceleanu.

El a adăugat că se lucrează pe tronsoane, fără a se turna ultimul strat. Acesta se va aşterne atunci când toată lucrarea va fi finalizată.

„În afară de asfalt, pe această stradă vor fi şi trotuare cu pavele, cu acces către curţile oamenilor sau către societăţile comerciale din acea zonă. În momentul de faţă, s-a terminat asfaltarea primului tronson, de la Hanul Cireaşov la intersecţia cu strada Carol I. Nu s-au turnat decât două straturi de asfalt, iar utimul strat, al treilea, se va turna atunci când toată strada va fi gata, până la intersecţia de jos, de la Catedrală. Acum se lurează de la strada Carol I şi până la Castelul de Apă, iar accesul riveranilor a fost facilitat de constructor”, a mai declarat Vîlceleanu.

Reabilitarea străzii Oituz este o investiţie de amploare, administraţia condusă de Emil Moţ este singura din ultimele trei decenii care a avut curajul să o facă cu resurse materiale proprii. Viceprimarul Gigi Vîlceleanu şi-a exprimat speranţa că lucrările vor fi finalizate înainte de termen.

„Sunt şi lucrări de consolidare a versantului, acolo unde au fost eroziuni, din cauza izvoarelor subterane şi de la vibraţiile traficului greu. Este o lucrare de mare amploare, pe care vechile administraţii nu au putut să o realizeze pentru că aşteptau bani guvernamentali sau din altă parte, iar Emil Moţ o face pe banii de la bugetul local.

Constructorul are termen de finalizare până la sfârşitul anului, dar dacă lucrurile se vor desfăşura exact ca la primul tronson, eu am mare încredere că undeva în luna septembrie se vor finaliza lucrările pe strada Oituz”, a conchis Vîlceleanu.