Reabilitarea Liceului „Ioniţă Asan” din Caracal, în linie dreaptă

Liceul Teoretic „Ioniță Asan” va intra într-un amplu program de reabilitare și consolidare. Activitatea de învățământ nu va fi afectată, spune primarul Ion Doldurea, din toamnă orele urmând să se desfășoare cu precădere în corpul nou al clădirii liceului.

Primarul municipiului Caracal, Ion Doldurea, a declarat că investiţia se ridică la aproximativ 19-20 milioane de euro, fonduri de la Guvernul României.

„Avem un alt proiect la care ţin foarte mult şi este un proiect de suflet, reabilitarea şi consolidarea Liceului "Ioniţă Asan". Este un proiect care deja a fost trecut pe o Hotărâre de Guvern, suntem la poziţia 20 din 31 de obiective care vor fi reabilitate. Acest proiect va însemna o investiţie de aproximativ 19-20 de milioane de euro, ceea ce va fi un proiect pe care nu ni-l permiteam să-l susţinem din banii comunităţii.

Colegiul "Ioniţă Asan" este unul dintre liceele de tradiţie ale Olteniei, pot spune. Un liceu în care au învăţat cele mai multe somităţi din zona Romanaţiului. Acest liceu merita să fie reabilitate, noi pregătisem totul pentru a depune acest proiect pe Programul Operaţional Regional, numai că între timp s-a deschis o altă posibilitate, de a pune proiectul pe fonduri legate de consolidarea obiectivelor şcolare din România”, a declarat Doldurea.

El a adăugat că documentaţia va fi gata în scurt timp, astfel încât paşii birocratici până la începerea lucrărilor să fie scurtaţi pe cât posibil.

„S-a lucrat la DALI, iar pe 10 august vom avea şi proiectul tehnic gata şi vom susţine licitaţia pe clauză suspensivă, să scurtăm cât putem de mult timpii în care vom demara lucrările la liceu. Este o investiţie destul de mare, fiind un oboectiv de patrimoniu şi trebuind făcute anumite lucrări cu multă-multă atenţie şi de către oameni care au certificări speciale. Din această cauză costurile sunt, după părerea mea, considerabile. Doar aşa puteam reabilita acest obiectiv”, a mai spus primarul Doldurea.

 Din luna februarie, elevii liceului au fost relocaţi din clădirea care va fi reabilitată, în contextul cutremurelor din zona Olteniei.

 „După cutremurele din zona Gorjului, s-a luat măsura ca elevii din liceu să înveţe în corpul nou. Acest obiectiv are două părţi, cea veche care va intra în reabilitare, şi un corp făcut în anii 80, care va prelua în două schimburi toţi elevii. Cu siguranţă că vom face în aşa fel încât ritmicitatea lucrărilor să nu influenţeze negativ învăţământul în liceu. Vom avea mare grijă ca, atunci când sunt elevii, să nu perturbăm în niciun caz orele copiilor”, a mai declarat Ion Doldurea.