Reabilitarea DN 67 B, care trece prin nordul judeţului Olt, blocată

Reabilitarea drumului naţional DN 67 B, care trece şi prin judeţul Olt, este blocată după ce Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova încearcă să rezilieze contractul cu o asociere de firme, semnat în urmă cu aproximativ 12 ani.

Directorul Secţiei Drumuri Naţional (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că până la soluţionarea litigiului de către instanţă, nu poate fi făcută o nouă licitaţie pentru reabilitarea drumului.

„DN 67B are ceva probleme pentru că acest contract de reabilitare, semnat prin anul 2010, cu o asociere de firme se încearcă a fi reziliat, la această dată. Unul dintre constructorii din această asociere refuză atât începerea lucrărilor sau derularea contractului, dar în acelaşi timp nici nu doreşte rezilierea acestuia. În aceste condiţii, Regionala de Drumuri Craiova trebuie să aştepte hotărârea instanţei de judecată. Până la soluţionare, noi nu putem efectua niciun fel de procedură de achiziţie publică pentru acest sector de drum”, a declarat Motorga.

El a adăugat că, între timp, SDN Slatina încearcă să facă lucrări de reparaţii şi întreţinere pe acest drum.

„În schimb, pe partea de întreţinere Secţia Drumuri Naţionale Slatina a alocat, de doi şi până în prezent, cantităţi importante de reparaţii asfaltice şi alte lucrări de întreţinere, pentru a putea asigura viabilitatea acestui drum. Standardele de circulaţie sunt, într-adevăr, scăzute”, a mai spus Adrian Motorga.