PSD Olt cere demisia prefectului Ștefan Nicolae: A participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul.

 Președintele PSD Olt, Marius Oprescu (foto), a declarat că prefectul a demonstrat că este interesat doar de procentele partidului care l-a pus în funcție și, vineri, a participat la mitingul ilegal organizat de liberali, în Slatina.

Proaspăt instalat în funcția de prefect, Ștefan Nicolae, noul locatar al Instituției Prefectului Județului Olt și-a început ”misiunea” cetățenescă cu grija față de procentele electorale ale PNL.

 La scurt timp după depunerea jurământului, acesta a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina, organizat în fața instituției pe care o reprezintă, în ciuda faptului că a clamat la învestire principul legalității, obiectivității și al echilbrului în activitatea sa și în procesul electoral.

Așadar, se impune să cerem demisia unui prefect de Olt, care deși avea experiența funcției, a dovedit un comportament incompatibil cu principiile de imparțialitate și legalitate ale funcției sale.

 Comportamentul său partinic este inacceptabil și ar trebui să conducă la demisia sa imediată. Participarea la un miting neautorizat al unui partid politic în calitate de prefect este o încălcare gravă a normelor de imparțialitate și legalitate, care ar trebui să guverneze activitatea sa. 

Este esențial ca oficialii publici să fie dedicați respectării legii și să servească interesele cetățenilor în mod corect și imparțial”, a declarat Marius Oprescu.

Mitingul ilegal a fost o acţiune a fostului prefect de Olt de lansare în cursa electorală din 9 iunie.

Acţiunea s-a petrecut, vineri, pe platoul din faţa Prefecturii, însă „susţinătorii” au fost aduşi din judeţ de organizaţiile PNL din diverse localităţi, iar printre aceştia s-au numărat şi minori.

Ştefan Nicolae a fost numit, în şedinţa de joi a Guvernului, în funcţia de prefect al judeţului Olt. El îl înlocuieşte pe preşedintele PNL Slatina, numit în luna august 2023.