Primăria Slatina continuă şi în acest an instalarea de camere de supraveghere la punctele de colectare a gunoiului menajer şi pregăteşte colectarea selectivă a deşeurilor

Municipalitatea continuă în 2024 să extindă sistemul de supraveghere video la punctele de colectare a gunoiului menajer din Slatina. Totodată, primarul Emil Moţ a declarat că în acest an va fi implementat un sistem de colectare selectivă a deşeurilor, astfel încât să scadă factura către operatul de salubritate.


Primarul a anunţat că s-a prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli suma necesară pentru extinderea sistemului de supraveghere a punctelor de colectare a deşeurilor.

Emil Moţ anunţă şi că, în 2024, în Slatina va fi implementat un sistem de colectare selectivă.

„Anul trecut am început montarea sistemului de supraveghere la punctele de colectare a gunoiului menajer din Slatina. Pentru acest proiect, am alocat anul acesta 2.300.000 lei ca să finalizăm. 

Bineînţeles că avem şi un proiect care vizează extinderea colectării, atât pentru containere subterane, cât şi semi-îngropate. Slatina va trebui să fie la nivel european şi vom implementa colectarea selectivă. Faptul că nu avem colectare selectivă se vede şi în facturile pe care le plătim, se vede şi în taxa de salubritate. Din momentul în care vom avea colectare selectivă, facturile vor scădea considerabil. Acum, operatorul de salubritate face şi selectarea deşeurilor, la depozitul de gunoi de la Bălteni”, a declarat Emil Moţ.

Sistemul subteran de colectare a deşeurilor menajere a fost „importat” în municipiul Slatina din orăşelul Coslava, din Spania.

Cea mai costisitoare investiţie a fost, însă, făcută de firma de salubritate, care a achiziţionat o maşină specială pentru colectarea gunoiului din containerele îngropate.

Modelul a fost ulterior adoptat şi în Craiova şi Caracal.