Primăria aşteaptă racordarea la energia electrică pentru a da în folosinţă zona de promenadă de la Strehareţi

Municipalitatea aşteaptă după furnizorul de energie electrică pentru a putea racorda la reţea parcul pe care l-a amenajat la Pădurea Strehareţi. Zona a fost complet reabilitată şi are nevoie de conexiune la reţeaua electrică pentru a putea fi dată în folosinţă.

Viceprimarul Slatinei, Gigi Vîlceleanu, a declarat, în cadrul emisiunii „Reporter 24” că slătinenii au început deja să revină în Pădurea Strehareţi, deşi investiţia municipalităţii nu este finalizată.

„Pădurea Strehareţi va fi redată, în curând, slătinenilor, încă nu este finalizată. Acolo s-au făcut ceva investiţii: s-a asfaltat, s-au trasat pistele pentru biciclete, pistele pentru alergare, cele pentru promenadă, s-au montat băncuţe, au fost montaţi stâlpii de iluminat. Avem şi parcare, iar în perioada următoare urmează să montăm şi camere de supraveghere video pe stâlpii de iluminat. Plus, acolo va exista şi un loc de joacă.

Foarte multă lume deja se duce acolo, dar investiţia nu este încă finalizată. Avem probleme cu distribuitorul de energie electrică. Ei se mişcă mai greu, tot timpul aruncă vina pe Primărie, dar realitatea este alta de fapt. Noi am făcut toate demersurile necesare pentru a avea energie electrică cât mai repede”,
a declarat Vîlceleanu.

Zonă supravegheată video


Printre investiţiile de la Pădurea Strehareţi se numără şi un nou sistem de spraveghere video, pentru a creşte siguranţa din zonă.

„Vor fi montate şi camerele de supraveghere, iar acest lucru este foarte important. Toţi cei care se duc acolo trebuie să aibă şi certitudinea că sunt în siguranţă. În momentul în care ai un sistem de supraveghere video, dispar foarte multe riscuri.  Trebuie să ne bucurăm că această pădure a fost redată slătinenilor. Exista o tradiţie ca, în fiecare weekend, slătinenii să meargă la Pădurea Strehareţi. Este prima investiţie din 1990, este un majoră şi toţi locuitorii au posibilitatea să se bucure de ea”, a declarat Gigi Vîlceleanu.

Din următorul an, Primăria va începe organizarea de evenimente cultural-artistice în zonă.

„Este normal ca în momentul în care finalizăm o astfel de investiţie să-i dăm valoare. La primăvară, vom organiza evenimente, manifestări şi în Pădurea Strehareţi”, a conchis viceprimarul.