Prefectul De Mezzo a făcut o adresă antedată cu trei săptămâni înainte să fie numit în funcţie. Cum a fost posibil? (DOCUMENT)

Prefectul judeţului Olt, liberalul Mario De Mezzo, a transmis o adresă către DSP prin care cerea un control la Spitalul Slatina, pe care era trecută o dată anterioară numirii sale în funcţie. Ulterior, a tăiat cu pixul şi a scris de mână data de 18 august 2023.


De Mezzo a fost numit în funcţia de prefect în şedinţa de Guvern din 3 august, iar pe 4 august a depus jurământul. Vineri, 18 august, el a transmis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, care era datată cu ziua de 20.07.2023.

Ulterior, cel care se bate cu pumnul în piept că este reprezentantul Guvernului în teritoriu a tăiat cu pixul, ca la şcoală, data cu luna iulie, şi a trecut tot cu pixul data de 18 august.


  • Foto Prefectul De Mezzo a făcut o adresă antedată cu trei săptămâni înainte să fie numit în funcţie. Cum a fost posibil? (DOCUMENT)
  • Foto Prefectul De Mezzo a făcut o adresă antedată cu trei săptămâni înainte să fie numit în funcţie. Cum a fost posibil? (DOCUMENT)


Contactat telefonic, Mario De Mezzo a declarat că este vorba despre o „eroare materială” şi a dat vina pe „colegul” care a tipărit documentul.

„Cealaltă variantă a fost o eroare materială. Când a scos-o colegul meu la imprimantă a... colegul care a făcut...  când a ieșit la imprimantă, nu mai contează cine a făcut-o , când a ieşit la imprimantă a ieșit cu data unei adrese anterioare. Este motivul pentru care eu am tăiat acea dată, am trecut-o cu stiloul, am semnat și am pus ștampila ca să demonstrez și ca să arăt că este o eroare materială. Eroare materială înseamnă o eroare care nu este din vina nimănui și care poate fi îndreptată”, a declarat prefectul.

 Mario De Mezzo şi scandalul

 Prefectul Mario De Mezzo a făcut un scandal-monstru, vineri, atunci când nu a fost lăsat să însoţească echipa DSP care făcea un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

 Potrivit unor surse, vineri, în momentul în care a descins la Spitalul Slatina, prefectul Mario De Mezzo nu avea niciun document justificativ, aşteptându-se să fie primit doar pe baza persoanei sale. Fiind pus în postura de a i se cere un document, el a încercat să le producă pe loc.

 „La lege spune așa: că prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, iar în calitatea aceasta pe care o am o am eu sau pe care o are orice prefect, nu doar eu, are accept și atribuții de control în instituțiile publice”, a mai declarat Mario De Mezzo.

 Întrebat dacă nu cumva a făcut un abuz în serviciu forţând intrarea în spital, prefectul a declarat că acest lucru va fi hotărât de „organele abilitate”.

 Prefectura, transformată în platformă electorală

 Încă de la învestire, Mario De Mezzo a încercat să fie cât mai vizibil mai ales în social-media, mimând preocupări şi efectuând controale chiar şi acolo unde prevederile sale legale se opresc.

 De fiecare dată a avut grijă să pună o poză sau mai multe, alături de o descriere care să dea bine la public şi să determine algoritmul Facebook să apară la cât mai mulţi utilizatori ai platformei.

 Niciun cuvânt însă n-a spus liberalul venit de la organizaţia Sector 5 despre felul în care a ajuns pe această funcţie, deşi a fost întrebat direct la prima conferinţă de presă organizată. În realitate, totul s-a petrecut pe la spatele preşedintelui PNL Olt, Liviu Voiculescu, parte a unui război intern declanşat de deputatul Gigel Ştirbu, care vrea să preia organizaţia. De deznodământul acestei lupte fratricide depinde de fapt viitorul de parlamentar al lui Ştirbu, disperat să prindă un loc elibigil pe liste, la alegerile din 2024.