În această perioadă, foarte mulţi olteni obişnuiau să cumpere porci pe care să-i sacrifice. Din cauza focarelor de pestă porcină de la nivelul judeţului mulţi sunt puşi în încurcătură şi nu ştiu cum să procedeze pentru a nu încălca legislaţia în vigoare.
Astfel, directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a precizat că porcul poate fi transportat dintr-o localitate în alta, după ce medicul veterinar solicită şi obţine avizul DSVSA Olt.
„Cu avizul medicului veterinar, carnea de porc poate fi transportată dintr-o localitate în alta. De exemplu, la acest moment, un sătean din Dăneasa poate să transporte carnea de porc din localitate la Slatina. Acesta merge la medicul veterinar pentru examinare trichineloscopică, se întocmeşte formularul F3 de mişcare prin care i se atestă dreptul de proprietate şi se scade din Baza Naţională de Date, la rubrica Evenimente. Atâta timp cât este sub control sanitar veterinar, poate să fie transportată. Şi de la Izbiceni se pot cumpăra porci vii, pot fi transportaţi, tot cu avizul medicului. Medicul veterinar din localitate vine cu o cerere către DSVSA Olt pentru a obţine avizul de transfer al animalului de la Izbiceni la Slatina, cu toate actele aferente şi modificarea, operarea în baza de date a noului proprietar. DSVSA Olt dă acordul. La Rusăneşti nu intră şi nici nu iese vreun animal”, a spus Bolborea.
Cu formularul F3, carnea de porc poate fi transportată şi în alte judeţe.