Poliţiştii olteni, întâlnire cu elevii Colegiului „Ioniţă Asan”, din Caracal, pentru prevenirea victimizării şi a dispariţiilor de minori

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Caracal, au desfășurat, marţi, o acțiune pe linia prevenirii victimizării și a disparițiilor de minori. Evenimentul s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Ioniţă Asan”, din Caracal.

Polițiștii împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Dolj și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Olt au desfășurat activități de prevenire și informare pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor din cadrul Colegiului Național “Ioniță Asan”, din municipiul Caracal, în vederea prevenirii victimizării și comiterii de fapte antisociale.

Activitatea a avut drept scop conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă singuri de acasă și necesitatea menținerii unei relații strânse cu părinții și a unei bune comunicări pentru rezolvarea divergențelor sau problemelor în care se află.

În cadrul activităților, elevilor le-au fost distribuite broșuri în care au fost precizate modalitățile de gestionare a pericolelor, legislația existentă, dar și instituțiile abilitate la care pot apela în cazul în care se află în pericol”, transmite IPJ Olt.

De asemenea, polițiștii le-au recomandat copiilor :

-  Să reacționeze calm în cazul în care sunt provocați de alte persoane și, în niciun caz, să nu răspundă cu violență la agresivitatea acestora;

-  Să ceară ajutorul adulților din familie sau, la nevoie, chiar persoanelor de pe stradă și să sune la 112, dacă se simt în pericol;

-  Să nu discute cu străinii, să nu consume alcool, dulciuri sau sucuri oferite de aceștia;

-  Să nu se urce în mașinile necunoscuților, să nu îi însoțească pe stradă, indiferent de motivul invocat de ei;

- Să nu plece de acasă fără acordul părinților/adulților din familia lor, să anunțe adulții din familie unde, cu cine și până când își petrec timpul liber.