PNL Olt, cea mai recentă filială dinamitată de vicele regional Gigel Ştirbu, după Gorj şi Mehedinţi

PNL Olt, este a doua filială din regiune pe care Gigel Ştirbu o dinamitează după PNL Gorj. Şi acolo, după ce şi-a impus omul la şefia organizaţiei - senatorul Ion Iordache - mai mulţi primari, dar şi întreaga filială PNL Târgu Jiu, alături de primarul Marcel Romanescu, au trecut la PSD. Şi PNL Mehedinţi, condusă de un apropiat al lui Ştirbu, fostul ministru Virgil Popescu, pierde primari pe bandă rulantă.


  În calitatea sa de vicepreşedinte regional, Gigel Ştirbu fost numit preşedinte interimar al PNL Olt, având sarcina ca în 30 de zile să organizeze alegeri pentru şefia filialei, după demisia din funcţie a senatorului Liviu Voiculescu.

 Dacă la Gorj, Ştirbu a fost trimis ca să facă ordine în filiala de la şefia căreia fusese îndepărtat fostul ministru Dan Vîlceanu, la Olt cel mai longeviv parlamentar din judeţ a preluat o filială pe care chiar el a început să o saboteze, treptat, din luna august.

 Totul a început cu numirea omului său, Mario De Mezzo, pe funcţia de prefect de Olt, la începutul lunii august. Au urmat schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.

 „Mutările” au fost făcute doar pentru a-i slăbi puterea lui Liviu Voiculescu, preşedinte al filialei până de curând.

 Scopul final rămâne acela de a avea un cuvânt decisiv atunci când se vor face listele pentru Parlament, Gigel Știrbu vizând un nou mandate de pe locul unu al listei pentru Camera Deputaţilor.

 Pentru parlamentarul liberal nu a contat ce vrea filiala, iar drept urmare, miercuri, doi primari ai PNL Olt au trecut la PSD, alături mai mulţi consilieri locali şi judeţeni, dar şi de preşedinţii filialelor din Slatina, Caracal, Corabia şi Piatra-Olt.

 Potrivit anunţului făcut pe pagina oficială de Facebook a PSD Olt, este vorba despre  Paulică Munteanu, primar Iancu-Jianu, Marijana Trepăduș, primar Șopârlița, Florin Homorean, președintele PNL Slatina (fost prefect de Olt), Cristian Pavel, președintele PNL Caracal, Miruna Vulcănescu, președintele PNL Piatra-Olt, și consilierii județeni, Sorin Ciucu, Ion Voicu, Gabriel Nicolescu, Gheorghe Bujgoi, Ionel Crușoveanu.

Gorj şi Mehedinţi, filiale aflate tot în parohia lui Ştirbu, în ruină

În luna septembrie, primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, şi-a anunţat plecarea din PNL şi trecerea la PSD, după ce cu o lună înainte întreaga organizaţie municipală a liberalilor a trecut tot la social-democraţi.

Romanescu se afla în conflict cu preşedintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache – protejat al deputatului Gigel Ştirbu, vicepreşedinte regional. Edilul şi-a anunţat, pe pagina de Facebook, noua apartenenţă politică.

El a acuzat lipsa de sprijin din partea conducerii PNL Gorj şi chiar piedici.

În luna august,  membrii PNL Târgu Jiu au trecut în bloc la PSD. Este vorba despre aproximativ 300 de membri noi.

De cealaltă parte, în luna octombrie, zece primari PNL din Mehedinţi au trecut la PSD. Potrivit preşedintelui social democraţilor din judeţ, Aladin Georgescu, cei zece vor candida la următoarele alegeri din partea PSD.