Planuri de dezvoltare locală: Emil Moţ și Marius Oprescu le-au prezentat slătinenilor proiectele care vor revitaliza zona Școlii Nr. 3

Primarul Slatinei Emil Moţ şi preşedintele CJ Olt Marius Oprescu au avut, recent, o nouă întâlnire cu slătinenii.


 De această dată, au fost dezbătute iniţiativele şi proiectele care îi vizează pe slătinenii din zona Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Slatina.

 „Împreună cu președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu și reprezentanții direcțiilor din cadrul Primăriei municipiului Slatina, am avut ocazia să dezbatem diverse inițiative și proiecte cu locuitorii din zona Școlii Gimnaziale Nr. 3. Principalele noastre obiective vizează îmbunătățirea calității vieții în Slatina și o colaborare eficientă cu întreaga populație din municipiul nostru”, a transmis Emil Moţ.

În ceea ce priveşte învăţământul, un proiect important pe care municipalitatea îl finalizează în acest an este crearea de terenuri de sport multifuncţionale, cu nocturnă, la Şcoala „Nicolae Iorga”, Şcoala „Vlaicu Vodă” şi Şcoala Nr. 3. Sumele neccesare acestor investiţii au fost alocate deja de primărie, prin proiectul de buget.

„În 2023, am făcut trei studii de fezabilitate pentru terenuri de sport la trei unităţi de învăţământ din oraş. Ştim baza sportivă de la Şcoala Nr.5, iar aceasta va fi reabilitată total, cu tribune, teren de fotbal, teren de handbal, mese de teqbal, plus noi locuri de parcare în zonă. Alocarea este de 5 milioane de lei. De asemenea, la Şcoala Nr. 3, alocăm 3 milioane de lei. Dăm gardurile jos, pentru că terenul e al nostru, şi facem terenuri de baschet, de fotbal, de handbal, plus supralărgire străzii cu locuri de parcare. Redăm aceste terenuri tuturor copiilor din Slatina. În plus, toate vor avea nocturnă. La Şcoala Nr. 7, „Vlaicu Vodă”, am identificat un teren care este al Primăriei şi acolo vom face un nou teren multifuncţional pentru toţi copiii din Slatina. Am alocat două milioane de lei pentru acest proiect. Aceste proiecte sunt începute din vară, ştiţi procedura, dar din punctul meu de vedere, undeva la sfârşitul toamnei, aceste terenuri vor fi funcţionale. După ce a fost aprobat bugetul, dăm drumul la procedura de licitaţie”, a mai declarat Emil Moţ.

 La capitolul şcoli, primăria alocă fonduri instalarea de panouri fotovoltaice la încă şapte unităţi de învăţământ din municipiu.

 Şi în acest an municipalitatea continuă să subvenţioneze transportul în comun pentru elevi, stundenţi şi pensionari.