Percheziţiile de la Rutieră, făcute într-un dosar ce vizează infracţuni de corupţie, fals şi distrugere de înscrisuri

Dosarul în care s-au făcut percheziţii, în cursul zilei de miercuri, la Poliţia Rutieră Olt şi Formaţiunea Rutieră Corabia vizează infracţuni de corupţie, fals şi distrugere de înscrisuri, potrivit unui comunicat remis, joi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Sursa citată precizează că perchezițiile au fost efectuate în cursul zilei de 15 martie 2023 la domiciliul unor persoane fizice calificate (politişti), respectiv la sediul unor autorități publice precum Serviciul Poliţiei Rutiere Olt și Poliţia Oraşului Corabia,.

„Activitățile mai sus indicate s-au desfăşurat într-un dosar penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi au avut ca scop ridicarea de înscrisuri şi suporturi optice ale înregistrărilor făcute cu aparatele radar. Cercetările se efectuează in rem, în legătură cu infracțiuni de corupţie, fals şi distrugere de înscrisuri circumscrise anului 2022, în legătură cu fapte pretins a fi comise de către lucrători de poliție din cadrul Poliţiei Orasului Corabia. În acest moment al anchetei nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite, să fie emis un nou comunicat”, transmite Parchetul Olt.