Parlamentul a adoptat Legea bugetului pe 2024

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat miercuri, 20 decembrie, proiectul legii bugetului de stat pe 2024 cu 299 de voturi pentru şi 82 de voturi împotrivă. Premierul Marcel Ciolacu a susținut că „taxele nu se vor mări anul viitor”.


După ce Parlamentul a adoptat bugetul pentru anul viitor, premierul Marcel Ciolacu a susținut că acesta „este un buget pentru români, nu e un buget pentru politicieni” și că taxele nu vor fi majorate în 2024, arată libertatea.ro.

În total, s-au depus 20.432 de amendamente la bugetul de stat pe 2024, dintre care doar 962 au fost admise şi 19.470 respinse.

Președintele PSD a adăugat că şi-ar fi dorit dezbateri corecte în comisii şi în plen, atât din partea coaliției PSD-PNL, cât și din partea Opoziției. 

„Mi-aş fi dorit să am acest discurs, aceste dezbateri ca între colegi, ca şi prieteni şi cred că aveam şi eu foarte multe de spus în ceea ce priveşte iresponsabilitatea şi multe altele. Dar cu tot respectul instituţiei pe care o reprezentaţi, nu pot spune că am un respect după atitudinea de ieri din Parlament. Sunt cuprins de spiritul sărbătorilor şi o să mă abţin”, a spus Ciolacu.

El a transmis apoi un mesaj Opoziției, cu referire la scandalul din seara precedentă la care au contribuit AUR și USR. 

„După manifestările de ieri şi după cele de astăzi, se pare că încep să cred ce se auzea pe holurile Parlamentului sau pe stradă, faptul că dumneavoastră v-aţi vacinat de 1.000 de ori ca să acoperiţi furăciunea lui Voiculescu (n.red. fostul ministru USR al Sănătății, Vlad Voiculescu) şi se pare că v-a dăunat foarte mult”, a mai punctat premierul în Plen.