Olt: Profesori de nota 3 la Definitivat

Mai mulţi candidaţi la Definitivat 2023 din judeţul Olt au reuşit contraperformanţa să ia la proba scrisă a examenului note de trei sau patru.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, 10 dascăli au luat note cuprinse între 3 şi 4,5.

Enumerăm în continuare notele, localităţile unde profesorii predau în prezent, dar şi materiile pe care le predau:

3,90 – Scorniceşti, industrie alimentară

3,95 – Balş, învăţător

3,60 – Sâmbureşti, matematică

4,35 – Slatina, educaţie fizică

4,40 – Slatina, consiliere psihologică

3,75 – Vitomireşti, economic-administrativ-poştă

4,40 – Drăghiceni, învăţător

4,50 – Topana, limba engleză

4,25 – Cilieni, agricultură-horticultură

4,20 – Drăgăneşti-Olt, construcţii

 Marţi au fost afişate rezultatele examenului de definitivat

 Pentru promovarea examenului ce dă dreptul de practică în învățământul preuniversitar, candidații trebuie să obțină cel puțin media 8, astfel:

  •  media aritmetică a notelor finale la inspecții și portofoliu să fie minim 8, dar nu mai puțin de 7 la fiecare din probele respective
  • media minimă de promovare a examenului este 8

Persoanele care nu promovează examenul de definitivare în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

 Contestațiile la proba scrisă a concursului de Definitivat 2023 se pot depune sau transmite la centrele de examen, marți, 25 iulie, până la ora 20.00 și miercuri, 26 iulie 2023, până la ora 12.00.

 În contestație, candidatul precizează următoarele informații: numele, inițiala tatălui și prenumele; codul numeric personal; denumirea centrului de examen și județul unde a susținut examenul; disciplina la care a susținut examenul; nota contestată.

 Contestația va fi însoțită obligatoriu de copia cărții de identitate. Nu pot fi contestate lucrările scrise ale altor candidați.