Oficial: Judeţul Olt are un nou prefect

Ştefan Nicolae a fost numit, în şedinţa de joi a Guvernului, în funcţia de prefect al judeţului Olt. El îl înlocuieşte pe preşedintele PNL Slatina, numit în luna august 2023.


Noul prefect este membru al PNL Olt.Propunerea iniţială a organizaţiei conduse de deputatul Gigel Sorinel Ştirbu a fost secretarul general al organizaţiei, Cătălin Nedelcu. Potrivit unor surse, acesta nu a trecut de verificările făcute în aceste situaţii.

Medic veterinar de profesie, Ştefan Nicolae a fost subprefect şi apoi prefect de Olt, în perioada septembrie 2007-februarie 2009 şi director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor Olt.

Pleacă „prefectul-scandal”

Fostul prefect era vicepreşedinte al PNL Sector 5, atunci când a fost numit în funcţie, fiind pentru prima dată în istoria judeţului de după 1989 când reprezentant al Guvernului în teritoriu este numită o persoană din afara judeţului.

De la numirea în funcție și până în prezent, prefectul-preşedinte al PNL Slatina s-a remarcat doar prin scandaluri și prin promovarea negativă a județului Olt, la nivel național. Această atitudine a creat nemulţumiri în rândul slătinenilor, implicaţi sau nu politic.

Chiar dacă era reprezentatul Guvernului în teritoriu, el apare frecvent în talk-show-uri politice la televiziunile naţionale, recomandându-se drept reprezentant al PNL.

 Mai mult, în lunile în care a fost prefect, el s-a zbătut să-şi facă promovare electorală, folosind funcţia în mod politic.