Noul prefect și-a început mandatul cu un miting neautorizat

Noul prefect de Olt, Ştefan Nicolae, şi-a început mandatul cu stângul după ce un miting neautorizat s-a desfăşurat la ferestra sa, chiar imediat după ce acesta a depus jurământ.


Este vorba despre o acţiune a fostului prefect de Olt de lansare în cursa electorală din 9 iunie.

Acţiunea s-a petrecut, vineri, pe platoul din faţa Prefecturii, însă „susţinătorii” au fost aduşi din judeţ de organizaţiile PNL din diverse localităţi, iar printre aceştia s-au numărat şi minori.

Ştefan Nicolae a fost numit, în şedinţa de joi a Guvernului, în funcţia de prefect al judeţului Olt. El îl înlocuieşte pe preşedintele PNL Slatina, numit în luna august 2023.

După depunerea jurământului, el a declarat că va veghea la menţinerea ordinii şi liniştii publice, în campania electorală, indiferent de partidul politic. Deja a eşuat în această încercare. 

„Chiar dacă sunt reprezentantul Partidului Naţional Liberal, vă asigur că voi avea o bună colaborare cu absolut toate instituţiile, dar în măsura în care se respectă legea. Dacă anumite practici vor continua, să ştiţi că nu voi ezita în niciun fel de a sesiza instituţiile statului. Pentru că sunt practici d-astea mizerabile care sunt în timpul campaniei electorale, practicate de toate partidele”, declara noul prefect.