Noi schimbări în conducerea ISJ Olt. Adjunctul Marius Bălaşa (PNL), trimis la Casa Corpului Didactic

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a emis, marţi, un ordin prin care l-a numit pe inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Marius Bălaşa, în funcţia de director al Casei Corpului Didactic (CCD).


Prin acelaşi ordin, în locul lui Marius Bălaşa a fost numită Mihaela Pirnă, directorul Şcolii Gimnaziale „Ştefan Protopopescu” din Slatina.

Marius Bălaşa ocupa funcţia de inspector şcolar general adjunct de la finalul anului trecut, când deputatul Gigel Sorinel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, l-a luat direct din Pro România.

El a a fost numit în funcția de inspector adjunct pe 1 septembrie, odată cu Mariana Gheorghe. Atunci cei doi le înlocuiau pe Daniela Nicolescu şi pe Mihaela Torbă.

Marius Bălaşa este secretar genera al PNL Slatina şi, în 2016, a candidat fără succes la funcţia de primar al Slatinei. 

Propus viceprimar de primarul PSD

Primarul Emil Moţ și secretarul general al PNL Slatina, Marius Bălaşa, s-au întâlnit în contextul negocierilor pentru alegerile locale, potrivit unor surse, discutând posibilitatea susținerii candidaților comuni între PSD și PNL, Moţ exprimând deschiderea pentru ca Bălaşa să fie viceprimar.

Primarul Emil Moţ a avut o întâlnire cu secretarul general al PNL Slatina, Marius Bălaşa, potrivit unor surse politice, în contextul negocierilor de la nivel central dintre PSD şi PNL, care ar urma să aibă candidaţi comuni în mai multe oraşe importante, la alegerile locale. Primarii în funcţie ar urma să fie susţinuţi de ambele partide din Coaliţie.

Contactat telefonic, primarul Emil Moţ a declarat că se va supune deciziei care vine de la nivel naţional.

„Dacă la nivel central se hotărăşte în acest sens, n-aş avea nimic împotrivă ca Marius Bălaşa să fie viceprimar”, a declarat Emil Moţ.