Noi noduri rutiere pe Drumul Expres Craiova-Piteşti. Trei constructori interesaţi de lucrări

Două noi noduri rutiere pentru accesul pe Drumul Expres Craiova-Piteşti vor fi construite de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).


Potrivit directorului CNAIR, Cristian Pistol, este vorba de nodurile rutiere cu drumul naţional dn 65, în zona Coloneşti, judeţul Olt, şi cu drumul judeţean DJ 659, în zona Suseni, judeţul Argeş.

Sursa citată transmite că deja trei constructori sunt interesaţi de realizarea proiectului.

„Vom costrui două noi noduri rutiere pentru accesul rutier la Drumul Expres Craiova-Pitești (DEx12). Au fost depuse astăzi trei oferte pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției acestor noduri rutiere care vor asigura legătura DEx 12 cu DN65 (Colonești) și cu DJ659 (Suseni):

- LIKE CONSULTING SRL,

- SPECIALIST CONSULTING SRL,

- TOTAL BUSINESS LAND SRL.

După semnarea contractului, câștigătorul va elabora Studiul de Fezabilitate într-o perioadă de maximum 7 luni, la o valoare estimată de cel mult 1,47 milioane de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Fonduri Europene Nerambursabile”, transmite Pistol.

Drumul expres Craiova – Pitești este împărțit în patru loturi, are o lungime totală de 121 de km, prevede câte două benzi pe sens de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.

Deja se circulă pe două dintre tronsoane, între Balş şi Slatina. Dacă Tronsonul 3 va fi gata, până la finalul anului, se va putea circula în regim de autostradă de la Balş la Coloneşti.