Noi linii de gardă la SJU Slatina. Pacienţii cu patologii de chirurgie plastică şi urologice beneficiază de asistenţă medicală continuă

Medicii din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică, de la SJU Slatina, asigură, de la 1 iulie, garda în specialitatea chirurgie plastică-microchirurgie reconstructivă. De asemenea, Secţia Urologie asigură, tot de la 1 iulie, asistenţă medicală continuă prin medici specialişti urologi, garda fiind asigurată înainte de chirurgia generală.

Veşti bune pentru bolnavii din judeţul Olt, şi nu numai. S-au deschis noi linii de gardă la nivelul celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ. Potrivit spuselor directorului medical al SJU Slatina, Florin Popa, adresabilitatea era una extrem de ridicată, mai ales că judeţele limitrofe nu au la dispoziţie linie de gardă în chirurgie plastică.

Începând cu 1 iulie, s-a înfiinţat o nouă linie de gardă la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Este vorba despre o linie de gardă în specialitatea Chirurgie Plastică- Microchirurgie Reconstructivă, o linie de gardă continuă, asigurată de către medicii din cadrul Compartimentului Chirurgie Plastică.

Tot o noutate este transformarea liniei de gardă Chirurgie Generală III, în care a activat Chirurgia Plastică şi Urologia, în gardă continuă de Urologie. Iată că la momentul actual, avem asigurată asistenţă medicală continuă pentru pacienţii cu patologie de chirurgie plastică şi urlogie, lucru ce nu se putea realiza fără sprijinul Consililului Judeţean Olt şi al Ministerului Sănătăţii. Este o veste extraordinară, atât pentru pacienţii judeţului Olt, cât şi pentru pacienţii din judeţele limitrofe, şi mă refer la Vâlcea, care suferă din acest motiv, pentru că nu are chirurgie plastică. Adresabilitatea este una crescută, avem deja în cadrul Compartimentului de Arşi peste cinci pacienţi cu arsuri în jur de 20% pe suprafaţa coroporală”, a precizat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Florin Popa.