Negocieri eşuate între sindicalişti şi Guvern. Profesorii intră în grevă generală, de luni

Sindicaliştii din învăţământul preuniversitar au anunţat, miercuri, după discuţiile cu ministrul Educaţiei Ligia Deca şi premierul Nicolae Ciucă, că nu renunţă la greva generală care a fost anunţată pentru ziua de luni, 22 mai.


„Greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar. Nu avem niciun motiv, în momentul de faţă, să renunţăm la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o, era obligaţia Guvernului şi a celor care au putere de decizie, cunoscând problemele noastre, să vină cu soluţii mult mai rapide. Şi, aşa cum i-am transmis şi domnului prim-ministru şi domnului Ciolacu, apare o mare problemă, cea legată de credibilitate”, a declarat Marius Nistor,  președintele Federaţiei ”Spiru Haret”.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi cei ai sindicatelor reprezentative din învăţământul preuniversitar s-au întâlnit, miercuri, precizând că solicitările privind creşterile salariale şi alte drepturi de această natură nu pot fi negociate cu ministerul, în acest sens fiind înaintate, în luna februarie, propuneri către Ministerul Muncii privind noile grile de salarizare.