Motivele pentru care trebuie să acorzi atenţie cauciucurilor de iarnă dacă eşti şofer de camion

Iarna este sezonul cel mai dificil pentru orice tip de sofer. Daca esti sofer pe camion, atunci este cu atat mai important sa cumperi cauciucuri potrivite pentru acest sezon, pentru a putea sa te bucuri de condus in deplina siguranta luand in considerare aderenta acestora, indiferent de situatia meteorologica. Poti achizitiona anvelope pentru camioane de la Radburg si poti descoperi multiple avantaje ce tin de costuri sau calitate.


Iata care sunt principalele motive pentru care trebuie sa acorzi atentie cauciucurilor de iarna atunci cand esti sofer de camion:   

 1. Drumurile realizate cu un camion pot fi dificile, iar cauciucurile tale trebuie sa faca fata tuturor conditiilor

Atunci cand ai de facut drumuri cu un camion, poti trece prin diverse tari sau regiuni care sunt dificile. Vremea este foarte schimbatoare, iar drumurile pot fi uneori cu vizibilitate scazuta. De aceea, trebuie sa poti sa te bazezi pe cauciurile tale, astfel incat sa poti face fata oricaror momente dificile. Cauciucurile trebuie sa fie alese conform tipurilor de drumuri pe care le frecventezi sau anotimpurilor in care circuli. 

2. Atunci cand conduci iarna un camion, trebuie sa ai aderenta mare la sol chiar si in portiuni cu strat de zapada sau gheata si polei, ori ploaie si vizibilitate redusa

Aderenta este una dintre calitatile principale pe care le poate avea un cauciuc bun. Astfel, alege cauciucuri care sa poata sa fie folosite iarna in conditii dificile de zapada, de polei sau de ploaie. Este important sa acorzi atentie portiunilor dificile si sa fii pregatit si echipat corespunzator pentru aceste momente care se intampla frecvent pe drumurile pe care le faci in timpul iernii. Alege anvelopele care au aderenta si te vor mentine in siguranta in orice tip de conditii meteo nefavorabile. 

3. Camionul tau trebuie sa treaca si prin tari unde temperaturile sunt mai ridicate, si prin locuri unde temperaturile sunt joase de fiecare data

Atunci cand conduci un camion, transporti de cele mai multe ori marfa in zone diferite ale globului. Astfel, este important sa stii ca treci adeseori prin diferente mari de temperaturi. Anvelopele trebuie sa poata sa fie folosite pentru orice situatie, sa aiba o buna calitate si caracteristicile potrivite pentru drumurile pe care tu le alegi. 

4. Ai nevoie de o inspectie tehnica generala de oricate ori este programata, conform indicatiilor specifice

Nu trece niciodata peste inspectiile tehnice periodice si in special verificarea presiuni. Cauciucurile tale trebuie sa fie verificate cat mai des si intodeuna sa ai o anvelopa de rezerva, conform regulilor de condus. 

5. Cauciucurile de iarna se pot uza daca sunt folosite intens, datorita conditiilor meteo sau drumurilor foarte lungi 

Trebuie sa acorzi atentie anvelopelor de iarna atunci cand conduci un camion pentru ca acestea se pot uza mai rapid atunci cand drumurile sunt lungi si sunt suprasolicitate. Cumpara anvelope de la Radburg si vei avea oricand variantele bune pentru drumurile tale, indiferent de alegerile pe care le vei face.