Minora care a sărit de la etajul IV al unui bloc din Slatina a revenit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi este în afara oricărui pericol

Copila în vârstă de 12 ani, din cadrul Protecţiei Copilului Olt, care în ziua de Paşte a încercat să iasă afară pe geam, sărind de la etajul IV al unui bloc de pe strada Zmeurei, se află în afara oricărui pericol. După intervenţia chirurgicală suferită la umăr, la Spitalul din Craiova, ea a fost transferată vineri seara înapoi la SJU Slatina, iar în următoarele zile va fi externată.

După externarea din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, minora care a sărit de la etajul IV al unui bloc din Slatina, va reveni în apartamentul de tip familial. Potrivit spuselor directorului DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, măsura plasării copilului în centrul de plasament a fost pe abuz, violenţă domestică, astfel că instanţa va decide când va putea fi reintegrată în familie.

„Fetiţa a fost adusă aseară (n.red. vineri seara) la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după operaţia suferită la Craiova. I-am asigurat însoţitor tot timpul, ne bucurăm că se simte bine, că este în afara oricărui pericol, astăzi urmează să o vizitez şi eu la spital. După externarea, ea va reveni la noi, deoarece măsura insituită a fost pe violenţă în familie. Este un dosar, iar instanţa va decide dacă va reveni în familie. Practic, reintegrarea se va face doar dacă părinţii urmează sedinţe de consiliere, de reabilitare parentală”, a declarat directorul DGASPC Olt.

Potrivit unor surse, micuţa a fost părăsită de cea care i-a dat viaţă când avea aproximativ 3 ani. Fata ar fi fost agresată fizic de familie (tatăl şi concubina), motiv pentru care fugea de acasă, impunându-se astfel măsura plasării în instituţia de ocrotire a drepturilor copiilor. Potrivit directorului DGASPC Olt, fata nu suferă de ADHD, având o tulburare hiperkinetică, dar care nu pune probleme. Potrivit spuselor Rădiţei Piroşca, minora s-a integrat şi a legat prietenii cu ceilalţi copii din apartamentul de tip familial.

Pe 16 aprilie, chiar în ziua de Paşte, fata ar fi vrut să iasă afară, însă tocmai începuse ploaia. Fără să dea de bănuit, ea s-a dus în cameră şi-a luat un rucsac în spate şi a sărit de la etajul IV. Din fericire, a scăpat miraculos.