Ministrul Agriculturii Florin Barbu, vizită în bazinul legumicol din judeţul Olt

Ministrul Agriculturii Florin Barbu participă, astăzi, la evenimentul „Horti Show”, Conferința Națională  a Legumicultorilor, organizat de fermierul Ionuț Radu, la Ferma Radu din Obârșia.


Programul începe de la ora 9.00 cu turul și prezentarea fermei, apoi se va desfășura Conferința Națională a Legumicultorilor unde se va discuta despre oportunitățile și provocările întâlnite în domeniul agriculturii.

Ministrul va fi însoțit de președintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, Adrian Chesnoiu.

„Miercuri, pe 6 septembrie, de la ora 9:00, la evenimentul anului în legumicultură, în solarii, vor fi prezentate culturile legumicole care au învins anul acesta fenomene precum vijelii, rafale puternice de vânt, ploi torențiale și căderi de grindină!”, transmit organizatorii.

Acest eveniment prezintă multiple beneficii pentru fermieri, precum:

Schimbul de informații: Conferința oferă o platformă pentru legumicultori de toate nivelurile de experiență.

Educare continuă: Participanții vor avea posibilitatea de a învăța despre cele mai recente tendințe, tehnologii și metode în domeniul legumiculturii. 

Networking: Conferința va aduce împreună legumicultori, furnizori de semințe, experți, cercetători și alți profesioniști din domeniul horticulturii.

Inovație: Prezentările de la conferință pot oferi un context pentru noile tehnologii și inovații care pot îmbunătăți productivitatea și durabilitatea în legumicultură.

Soluționarea problemelor comune: Conferința va permite legumicultorilor să discute problemele și provocările comune cu care se confruntă în industrie și să identifice împreună soluții sau strategii pentru a le depăși.

Promovarea produselor locale: Legumicultorii pot folosi această conferință pentru a promova produsele lor și pentru a stabili conexiuni cu potențiali cumpărători, distribuitori și procesatori.