Minel Prina, eliberat din custodia poliţiei italiene. Ce aşteaptă fostul primar al Slatinei?

Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, condamnat la patru ani şi şase de închisoare pentru fapte de corupţie, nu se mai află de ceva vreme în arestul poliţiei italiene, potrivit unor informaţii.


 Prina a fost reţinut, pe 9 mai, de carabinierii de la secția Catturandi, la exact o săptămână de la mandatul european de arestare emis de autoritățile române.

 Fostul primar al Slatinei n-a stat foarte mult în arest şi a fost eliberat, cu condiţia să nu părăsească oraşul Milano.

 Potrivit informaţiilor citate, Minel Prina are o reşedinţă în metropola italiană.

 El urmează să ajungă în faţa unui judecător care va decide dacă va fi sau nu extrădat în România.

 Judecătorii din Italia pot, însă, să refuze extrădarea sau punerea în aplicare a unui mandat european de arestare doar dacă cei condamnați au rezidență de cel puțin cinci ani în Peninsulă.

 În noile condiţii, inculpați celebrii din România, care se judecă în procese care durează ani de zile, își pregătesc „evadarea” și se stabilesc în Italia unde devin oameni de afaceri model.

 Deschid firme și plătesc taxe, angajează avocați scumpi și reușesc să evite extrădarea invocând fel de fel de pretexte, cel mai frecvent fiind condițiile improprii din închisorile din țara natală.

 Condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, „dispărut” în ziua condamnării

Fostul edil al slatinei era dat în urmărire de poliţie, fotografia şi datele sale fiind postate pe site-ul oficial al Poliţiei Române.

Minel Prina a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare în acelaşi dosar cu Darius Vâlcov şi nu a fost găsit de poliţişti la domiciliu.

Prina şi-a schimbat domiciliul pe judeţul Mehedinţi.

Şi Darius Vâlcov, condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie, este dat în urmărire după ce nu a fost găsit la domiciliu. Şi în cazul său există informaţii că s-ar afla tot în Italia.

Între timp, oamenii de afaceri Petre Bogdan Timofte şi Constantin Tomescu, condamnaţi la închisoare în acelaşi dosar, s-au predat la sediul IPJ Olt, de unde au fost transportaţi al Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova.

Timofte (42 de ani) a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar Tomescu (54 de ani) la 3 ani şi 6 luni de închisoare.