Meteorologii au actualizat avertizările de ploi şi vijelii

Meteorologii au emis un Cod Galben şi un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică, pentru mare parte din ţară. Se vor semnala ploi torenţiale, vijelii si grindină, începând de astăzi, 6 iulie, până joi, la ora 12.00.

Potrivit ANM, în interval de valabilitate: 6 iulie, ora 10:30 – 7 iulie, ora 12:00, este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Astfel,  în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis şi un Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate și vijelii, în intervalul 6 iulie, ora 12:00 – 7 iulie, ora 12:00

În jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70...80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, transmite ANM.