Marius Oprescu, mesaj după vot: Grație sprijinului dumneavoastră, am obținut o echipă remarcabilă formată din edilii a 95 de localități din cele 112

Marius Oprescu, președintele reales al Consiliului Județean Olt, a transmis un mesaj de mulţumire pentru susţinerea oltenilor, la scrutinul din 9 iunie.


Preşedinte al PSD Olt, Oprescu a vorbit despre cele 95 de primării câştigate de social-democraţi, transmiţând totodată că respectă alegerea făcută de slătineni pentru o altă viziune.

„Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru votul extraordinar care ne-a plasat printre primele organizații social-democrate din țară.

Grație sprijinului dumneavoastră, am obținut o echipă remarcabilă formată din edilii a 95 de localități din cele 112.

Împreună avem oportunitatea de a guverna cu responsabilitate și determinare, propulsând județul Olt către un nou nivel de dezvoltare.

Deși nu am reușit să obținem toate rezultatele dorite, iar în Slatina cetățenii au ales altă viziune, respectăm decizia lor și îi asigurăm că vocea le va fi auzită, dorindu-ne pentru Slatina și slătineni măcar tot atâtea investiții de câte s-au bucurat în mandatele PSD.

 Uniți pentru viitor, avem energia și forța ca programele de guvernare locală prezentate să fie transpuse în realitate în fiecare localitate în parte.

  Vă mulțumim că ați fost parte a acestei misiuni!”, a declarat Marius Oprescu.

 PSD, scor-record la CJ Olt

PSD Olt a reuşit să-şi depășească scorul înregistrat în urmă cu patru ani în ceea ce priveşte alegerile pentru Consiliul Judeţean şi va avea din nou o majoritate confortabilă. În legislativul judeţean își vor mai trimite reprezentanţi Aur şi PNL.

Potrivit rezultatelor parţiale, PSD va avea 58,75% dintre locurile de consilieri judeţeni. PNL a reuşit un scor de 20%, în timp ce AUR intră în premieră în Consiliul Judeţea Olt, după un scor de 13,42%. SOS România şi alianţa USR-Forţa dreptei n-au reuşit să facă pragul electoral.

La un calcul sumar, PSD are majoritatea pentru a-şi impune ambii vicepreşedinţi ai instituţiei, la fel ca în urmă cu patru ani.

În ceea ce priveşte preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu (PSD) câştigă al treilea mandat. Potrivit rezultatelor parţiale centralizate de Commit Global, el a obţinut cele mai multe voturi, 113.969, însemnând 55,97%.

Următorii clasaţi sunt:

Emanuel Oproiu (PNL) – 44.586 voturi, 21,9%

 Mugur Mihăescu (AUR) – 25.445 voturi, 12,5%

 Emanuel Doagă (ADU) – 9.322 voturi, 4,58%

 Mihai Ţiu (SOS) – 6.820 voturi, 3,35%

 La alegerile locale din 9 iunie, 61,74% dintre alegătorii din judeţ s-au prezentat la vota. La nivel naţional, Oltul s-a situat pe locul doi ca prezenţă, după Giurgiu – 61,83%.