Marius Oprescu: Judeţul Olt se află pe locul doi pe ţară, ca şi sume alocate prin Programul Anghel Saligny

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că proiectele aprobate pentru finanţare prin Programul Naţiona de Investiţii „Anghel Saligny” sunt foarte importante pentru dezvoltarea localităţilor judeţului.

Printre cele 157 de proiecte aprobate pentru finanţare de către Ministerul Dezvoltării, trei sunt ale Consiliului Judeţean Olt prin care vor fi reabilitaţi 40 de kilometri de drumuri.

„Cred că mai bine de atât nu se putea. Este adevărat că şi cu aceste lucrări judeţul Olt nu termină cu problemele de infrastructură pe care le are. Dar, dacă ne uităm pe alocările naţionale, vedem că în urma criteriilor luate în calcul de Guvernul României, judeţul Olt se află pe locul doi pe ţară, ca şi sume alocate. Este vorba despre 1,6 miliarde lei. Sunt 157 de proiecte care ne-au intrat, unele de apă şi canal, altele pentru drumuri. Sunt proiecte foarte importante pentru localităţile judeţului, dintre care şi Consiliul Judeţean are trei proiecte de drumuri care însumează aproximativ 40 de kilometri de drum, care vor fi reabilitaţi”, a declarat Marius Oprescu.

El a mai precizat că banii care vor fi economisiţi din suma alocată judeţului Olt vor fi distribuiţi pentru finanţarea următoarelor proiecte cu punctaj bun.