Marius Oprescu, despre De Mezzo: „O atitudine nocivă, creată exclusiv pentru câștigarea de capital electoral”

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a sancționat atitudinea de scandalagiu a prefectului Mario De Mezzo, despre care spune că are o „atitudine nocivă creată exclusiv pentru câștigarea de capital electoral”.


Contactat telefonic, Marius Oprescu a răspuns afirmațiilor făcute de prefect pe TikTok cum că ar fi împiedicat să organizeze un concurs de șah. 

Președintele CJ Olt spune că De Mezzo e interesat doar să câștige capital electoral, în loc să-și îndeplinească atribuțiile pentru care a fost numit în funcție de Guvern.

„Vorbim de o temă falsă și o atitudine de cancan pe care o are un prefect numit să fie reprezentantul guvernului în teritoriu. O atitudine nocivă, creată exclusiv pentru câștigarea de capital electoral, care n-are nicio legătură cu problemele cetățenilor. Instituția prefectului este o instituție serioasă, care trebuie să fie partener în asigurarea binelui comunității”, a declarat Marius Oprescu.

„Îi recomand să-și ia în serios atibuțiile de prefect”

El a ironizat și preocupările prefectului, care are o activitate intensă pe rețelele de socializare. În schimb, Marius Oprescu îi recomandă să-și ia în serios funcția.

Dacă nu face față atribuțiilor, poate participa la concursul de manager al Bibliotecii sau Muzeului Județean, pentru că am văzut că principalele preocupări țin de inimioara de pe Grădiște, concursul de șah de la Bibiotecă și miniexcursii pe acoperișul prefecturii. Îi recomand să-și ia în serios atibuțiile de prefect, pentru că provocările economice și sanitare ale acestei perioade au nevoie de oameni pregătiți care să vină cu soluții, nu cu scandaluri”, a mai spus Oprescu.

Președintele forului județean a concluzionat că, de la numirea sa în funcție, prefectul nu a reușit decât să demonstreze că știe să facă scandal.

„Să înceteze cu atitudinea asta în care se crede un fel de Don Quijote autohton, pentru că este, de fapt, un penibil Sancho Panza, care se bate cu morile de vânt, imaginându-și că se confruntă cu monștri. Îi recomand să se apuce de treabă, lumea reală are nevoie de soluții, iar el ne-a demonstrat doar că are gura mare și veleități de scandalagiu”, a conchis Marius Oprescu.

Revenit în județ, după trei ani

Candidat, în 2020, la Primăria Slatina, De Mezzo a fost îndepărtat din cursă şi ulterior din organizaţia municipală chiar de preşedintele filialei, Liviu Voiculescu. Acesta din urmă l-a înlocuit şi a pierdut alegerile în faţa social-democratului Emil Moţ.

După acest eșec, el s-a reîntors la București, activând în PNL Sector 5, unde deține și funcția de vicepreședinte.

De Mezzo a fost numit prefect al judeţului Olt în şedinţa Guvernului din 3 august, iar ziua următoare a depus jurământul. El l-a înlocuit în funcţie pe Florin Homorean, secretar general al PNL Olt şi preşedinte al PNL Slatina, care ocupa funcţia din anul 2020.

Schimbarea prefectului este parte a războiului intern din PNL Olt, Mario De Mezzo fiind susţinut de deputatul Gigel Ştirbu, adversar al preşedintelui filialei, senator Liviu Voiculescu.

De la numirea în funcție și până în prezent prefectul s-a remarcat doar prin scandaluri și prin promovarea negativă a județului Olt, la nivel național.