Marius Oprescu a sancţionat ieşirea prefectului: Nu știu dacă cu mult sau cu puțin, dar îşi depășește atribuţiile

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre acţiunea de PR desfăşurată de prefectul Mario De Mezzo, vineri după-amiază, la Spitalul Slatina.

 

Marius Oprescu şi-a exprimat convingerea că De Mezzo a fost mânat doar de interese electorale şi a ignorat legile şi procedurile legale.

„E clar că să te duci la spital, la ora 14.00, vinerea, nu era mânat decât de interese electorale și politicianiste. Nu avea niciun interes să facă lumină într-un caz în care te duci personal, fără organe de control. E clar că a fost o acţiune pompieristică. Se pare că domnului prefect atunci când l-au numit, nu i-au făcut și protecția muncii cum se spune. Adică să ia la cunoștință că știe că există un Cod Administrativ și că l-a citit și l-a înțeles”, a declarat Marius Oprescu.

„Fără protecția muncii era să-și prindă mâna în strung”

El a adăugat că indiferent de numele prefectului, acesta nu poate acţiona în afara procedurilor din Codul Administrativ.

 „Nu știu dacă cu mult sau cu puțin, dar îşi depășește atribuţiile. Procedura e una standard în Codul Administrativ și ea trebuie respectată. Legea nu se interpretează și nu se tocmește, că, vezi doamne, am fost și am tăiat cu pixul și am făcut. Fără protecția muncii era să-și prindă mâna în strung, cum s-ar spune”, a declarat Marius Oprescu.

Prefectul Mario De Mezzo a făcut un scandal-monstru, vineri, atunci când nu a fost lăsat să însoţească echipa DSP care făcea un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Potrivit unor surse, vineri, în momentul în care a descins la Spitalul Slatina, prefectul Mario De Mezzo nu avea niciun document justificativ, aşteptându-se să fie primit doar pe baza persoanei sale. Fiind pus în postura de a i se cere un document, el a încercat să le producă pe loc.