Marius Iancu (PSD) spune că actualul şef al PNL Olt n-ar avea loc pe o listă comună a celor două partide pentru parlamentarele din decembrie

Deputatul PSD Marius Iancu a declarat că, în eventualitatea în care la alegerile pentru Parlament de la finalul anului se va merge pe o listă comună cu PNL, actualul preşedinte al organizaţiei judeţene, Gigel Sorinel Ştirbu, n-ar prinde loc.

Marius Iancu a afirmat, în cadrul emisiunii „Reporter 24”, că negocierea pentru lista comună PSD-PNL ar trebui să se facă la nivel judeţean, având în vedere rezultatele PSD Olt de la ultimele scrutinuri, dar şi rezultatul preconizat pentru localele din 9 iunie.

Tocmai înfrângerea care se prefigurează pentru PNL Olt ar trebui să pună punct carierei de parlamentar a actualului şef al liberalilor, Gigel Sorinel Ştirbu.

„Sunt convins că Oltul va avea un scor la alegeri foarte bun, încât nu se va pune problema să facă  listele pentru organizaţia Olt cineva de la Centru. Cred că negocierea se va face la nivelul judeţului.

Eu am convingerea că după rezultatul de la locale, actualul preşedinte al PNL Olt nu va prinde loc pe listele pentru parlamentare”, a declarat Marius Iancu.

PSD și PNL s-au înțeles asupra calendarului alegerilor din 2024. Liste comune la Parlamentul European și comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, pe 9 iunie. Prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie.