Marcel Ciolacu, la Slatina: Se va promova hotărârea de guvern pentru un nou stadion, foarte curând. Despre candidatul PNL: Nu va câștiga alegerile!

Prezent la Slatina, premierul Marcel Ciolacu a asigurat că va fi emisă hotărârea de guvern pentru noul Stadion „1 Mai”, admiţând voalat că PNL a sabotat proiectul la instigarea candidatului PNL pentru primăria municipiului. El a adăugat despre acesta din urmă că „nu va câştiga alegerile în acest mod!”.


Marcel Ciolacu a declarat, duminică la Slatina, că proiectul noului stadion din oraş nu poate fi oprit. El s-a referit şi la campania mizeră a candidatului PNL despre care a spus că nu va câştiga alegerile cu un mesaj de ură.

„Este evident că la Slatina este nevoie de un stadion nou. Evident că acest lucru va aduce şi obligaţii. Eu ce vă spun cu certitudine: că el este în acest moment în lucru la CNI și la Ministerul Dezvoltării și hotărârea de guvern va fi promovată cât mai repede. Îmi pare rău că - și cred că reacția domnului președinte este după acele filmuețe pe Tiktok, ale concurentului domnului primar. Nu va câștiga alegerile în acest mod! Alegerile nu se câștigă aşa, se câștigau! Prea mult timp, timp de 30 de ani, și eu, și dumneavoastră, și toți românii am fost împinși de a vota din ură, de a vota contra cuiva. Eu cred că după 30 și de ani de la Revoluție este cazul să intrăm într-o normalitate. Cine fură să ducă la pușcărie, cine face nereguli, oamenii să nu-l mai voteze”, a declarat Ciolacu. 

Premierul a adăugat că Slatina „arată un oraș și așezat, și curat, și ordonat” şi că slătinenii vor ţine cont de acest lucru la scrutinul din 9 iunie.

„Iertați-mă, am fost în două locuri până acuma și o să mai mergem, Slatina arată un oraș și așezat, și curat, și ordonat. Un oraș care se dezvoltă! Este evident că amândoi au un plan. Este evident că implicarea ministrului Agriculturii este una de substanță și de fond, fiindcă cunoaște toate problemele fermierilor. Din 25.000, 11.000 să fie în zona dumneavoastră, clar că trebuie o abordare mult mai aplicată. Restul cu cine a blocat? Cum a blocat? Nu așa să câștigă voturile.  Eu vă spun din funcția de prim-ministru pe vremelnic o ocup, se va promova hotărârea de guvern pentru un nou stadion, foarte curând”, a declarat Marcel Ciolacu. 

"Am văzut că sunt unul dintre cetățenii pe care îi atacă cel mai mult pe Tiktok"

Ciolacu i-a bătut şi obrazul candidatului PNL care îl atacă şi pe el prin intermediul platformei Tiktok. Premierul a declarat că nu va mai semnat niciodată o numire în funcţie pentru fostul prefect de Olt.

"Nu cred să mai vină cu solicitarea ca eu să semnez numirea dânsului. Am văzut că sunt unul dintre cetățenii pe care îi atacă cel mai mult pe Tiktok și nu mi-aș permite. Totuși, dacă tot sunt așa dezamăgitor pentru domnia sa, n-o să-mi permit să-i mai semnez vreodată să fie prefect", a mai declarat Ciolacu.

Context

Candidatul PNL la Primăria Slatina a reuşit să blocheze, temporar, proiectul privind noul stadion de 10.000 de locuri care se construieşte la Slatina. La solicitarea sa şi a preşedintelui Nicolae Ciucă, ministerele Dezvoltării şi Finanţelor, conduse de membri PNL, nu şi-au dat acordul pentru proiectul de Hotărâre de Guvern privind construirea noului Stadion „1 Mai” astfel că Executivul nu l-a putut aproba în şedinţa de joi.

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat vineri că Nicolae Ciucă a fost cel care a făcut solicitarea expresă de a se bloca acest proiect, în speranţa că acest sabotaj îl va ajuta pe candidatul PNL la Primăria Slatina.

„Pentru Stadionul Municipal 1 Mai, procedurile au fost făcute, mai puţin emiterea hotărârii de guvern pentru că miniştrii PNL-ului, la indicaţia domnului Ciucă, nu au fost lăsaţi să facă proiectul de hotărâre de guvern pentru că li se pare că acel stadion ne avantajează electoral pe noi. Să ştiţi că stadionul este un obiectiv pe care ni l-am propus demult, care a trecut prin multe faze şi Guvernul României a cheltuit foarte mulţi bani cu proiectarea şi toate studiile de fezabilitate care au fost făcute până în acest moment. Oricum, acest stadion nu mai poate fi oprit”, a declarat Marius Oprescu.

Marcel Ciolacu, vizită în Slatina şi judeţul Olt

Marcel Ciolacu a fost prezent, duminică la Slatina. El a vizitat Piaţa Producătorilor Locali de la CJ Olt, dar şi Baza "Dumitru Dobrescu" - Fostul Ştrand, unde este cel mai mare skate-parc din sud-estul Europei. Ciolacu a fost însoţit de preşedintele CJ Olt Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, dar şi de parlamentarii PSD Olt.

Iar de la Slatina, prim-ministrul țării, împreună cu echipa social-democraților de la Olt, au plecat spre comuna Vișina, unde are loc sfințirea Bisericii cu hramul „Buna Vestire”, dar și în Izbiceni, unde este sărbătorită Ziua localității.